inTurda.ro

La Câmpia Turzii se închid microrampele dedicate deșeurilor vegetale

La Câmpia Turzii se închid microrampele dedicate deșeurilor vegetale

La Câmpia Turzii se închid microrampele dedicate deșeurilor vegetale
iunie 15
08:38 2021

𝐋𝐚 𝐂â𝐦𝐩𝐢𝐚 𝐓𝐮𝐫𝐳𝐢𝐢 𝐬𝐞 î𝐧𝐜𝐡𝐢𝐝 𝐦𝐢𝐜𝐫𝐨𝐫𝐚𝐦𝐩𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞ș𝐞𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐯𝐞𝐠𝐞𝐭𝐚𝐥𝐞

În conformitate cu Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.38/2016 și Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 39/2016 𝙘𝙤𝙡𝙚𝙘𝙩𝙖𝙧𝙚𝙖 𝙨𝙚𝙡𝙚𝙘𝙩𝙞𝙫ă 𝙖 𝙙𝙚ș𝙚𝙪𝙧𝙞𝙡𝙤𝙧 a devenit obligatorie la nivelul întregii țări.
Acest lucru este specificat inclusiv în noul contract cadru de delegare a serviciului de colectare și transport a deșeurilor dintre Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „ECO-Metropolitan Cluj” și 𝗦𝗖 𝗦𝗨𝗣𝗘𝗥𝗖𝗢𝗠 𝗦𝗔.

Ca urmare a acestor reglementări, toate microrampele dedicate colectării deșeurilor vegetale, unde – în mod ilegal – anumiți cetățeni depozitau și deșeuri provenite din construcții, vor fi desființate, pe raza Municipiului Câmpia Turzii.

Deșeurile menajere și reciclabile se vor gestiona în felul următor:

🏢 Cetățenii care locuiesc la bloc vor utiliza saci menajeri diferiți pentru fiecare fracție și vor depozita deșeurile, la punctele gospodărești conform schemei pe culori:

🔵 deșeurile din hârtie și carton (ambalate separat, în saci menajeri) se vor depozita în eurocontainerele ALBASTRE;
🟢 deșeurile din sticlă (ambalate separat, în saci menajeri) se vor depozita în eurocontainerele VERZI;
🟡 deșeurile din plastic și metal (ambalate separat, în saci menajeri) se vor depozita în eurocontainerele GALBENE;
⚫ deșeurile reziduale, respectiv resturi de fructe, legume, resturi de mâncare etc. (ambalate separat, în saci menajeri) se vor depozita în eurocontainerele NEGRE;
🟤 deșeurile vegetale, respectiv resturi de plante de apartament etc. (ambalate separat, în saci menajeri) se vor depozita în eurocontainerele MARO.

🏠 Cât privește cetățenii din zonele de case, aceștia vor primi RECIPIENȚI DE PLASTIC și SACI MENAJERI care vor respecta codul de culori pentru fiecare fracție de deșeuri.

❗ ATENȚIE, NERESPECTAREA CONDIȚIILOR DE COLECTARE SELECTIVĂ ȘI DEPOZITAREA NECONFORMĂ A DEȘEURILOR atrage după sine sancționarea cu amendă cuprinsă între 3000 și 6000 de lei, pentru persoane fizice, respectiv între 20.000 și 40.000 de lei pentru persoanele juridice, conform Legii 211/2011!

Împreună, cu responsabilitate și grijă față de mediu, contribuim la un oraș curat și european!

Direcția Relații cu Comunitatea

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de asfaltare pe DJ 161A Iuriu de Câmpie – Ceanu Mare

 COMUNICAT DE PRESĂ  Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de asfaltare pe DJ 161A Iuriu de Câmpie – Ceanu Mare...

Închide