inTurda.ro

476 autospeciale de stingere a incendiilor vor intra în posesia IGSU printr-o finantare de 158 milioane Euro

476 autospeciale de stingere a incendiilor vor intra în posesia IGSU printr-o finantare de 158 milioane Euro

476 autospeciale de stingere a incendiilor vor intra în posesia IGSU printr-o finantare de 158 milioane Euro
iunie 17
07:15 2021

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a participat astăzi, 15 iunie 2021, alături de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode și de secretarul de stat Raed Arafat la evenimentul de semnare a două acorduri cadru pentru achiziția a 476 autospeciale de stingere a incendiilor, ce prevede o finanţare de 158 milioane euro, prin POIM 2014-2020.

Structurile IGSU vor beneficia, în următorii doi ani, de o flotă importantă de echipamente destinate stingerii incendiilor, care va fi distribuită la nivel național, înlocuindu-se astfel echipamentele uzate din dotarea Inspectoratelor pentru Situații de Urgență.

„Vă mulțumesc ca simplu cetățean și ca ministru pentru tot efortul depus în perioada pandemiei, pentru că ne-ați ajutat să trecem cu bine prin această perioadă. Din perspectiva fondurilor europene, vă felicit, domnule Arafat și felicit IGSU pentru modul în care vă planificați și vă realizați pașii pentru atragerea fondurilor europene. Mi-aș dori să avem mai mulți beneficiari ca dv., sunteți o structură care a reușit să obțină fonduri prin toate programele operaționale curente.”, a declarat ministrul Cristian Ghinea.

La randul său, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a menționat faptul că demersurile pentru modernizarea activității IGSU vor continua, precizand ca „Utilizarea la maximum a fondurilor europene aflate la dispoziția țării noastre reprezintă cheia dezvoltării serviciilor publice de urgență, servicii prompte și de calitate, puse în slujba salvării de vieți”.

Sursa: MFE

Related Articles

Citește articolul precedent:
Finanțări de 5 milioane de lei pentru renovarea și dotarea secțiilor de nou-născuți

Marți, 22 iunie, va avea loc o sesiune de discuții și întrebări dedicată rundei de finanțare nerambursabilă Fondul Viață pentru Nou-Născuți, finanțat de Fundația Vodafone România...

Închide