inTurda.ro

Măsurători topografice

Măsurători topografice

Măsurători topografice
iunie 25
08:00 2021

Pot fi multe situații de-a lungul timpului când vei avea nevoie de măsurători topografice. Aproape orice presupune tranzacționarea unui imobil sau teren necesită efectuarea unor măsurători făcute de un topograf.

Topograful este singura persoană abilitată care efectuează măsurătorile în teren pe baza cărora întocmește apoi hărți și planuri care sunt necesare mai departe la încheierea actelor de vânzare cumpărarea a unor proprietăți.

Ai nevoie de firma cadastru Turda? Toate serviciile firmei Topo Cad Vision pot fi desfășurate oriunde în județul Cluj.

Când ai nevoie concret de măsurători topografice.

La vânzarea și cumpărarea unei proprietăți

Atunci când vrei să cumperi un teren apelează la muncă unui topograf, asta dacă nu a făcut-o deja cel care urmează să îți vândă suprafața respectivă. Prin intermediul măsurătorilor topografice ale terenului în cauza ai acces la toate informațiile despre ceea ce urmează să cumperi, de la amplasament, la încadrare în zonă și așa mai departe.

La împărțirea unei suprafețe în loturi

Atunci când deții o suprafață mai mare de teren și vrei să o împărți în mai multe loturi, având o destinație diferită pentru fiecare, ori poate urmează să le vinzi către mai mulți cumpărători, vei avea nevoie de un topograf care să facă împărțirea în loturi și schițele care rezultă de aici. Tot de măsurători topografice ai nevoie și în cazul alipirii unei suprafețe de teren. Vei avea nevoie de o documentație de dezlipire din terenul vecinului și o documentație de alipire a bucății dezlipite, la terenul tău.

Când vrei să construiești

Atunci când vrei să construiești un imobil sau să îl extinzi pe cel existent, este indicat să apelezi la un topograf care să realizeze măsurătorile topografice. În felul acesta te asiguri că terenul pe care urmează să îl utilizezi îți aparține.

Când ai nevoie de o schiță a construcției

Sunt destul de frecvente cazurile în care vei avea nevoie de o schiță a construcției tale – de la obținerea unui credit ipotecar, a certificatului energetic sau a plătirii impozitului. În fiecare dintre aceste situații vor fi solicitate măsurătorile topografice.

Atunci când schimbi destinația unui spațiu

Atunci când vrei să schimbi destinația unui spațiu față de cea pentru care a fost avizat inițial,  vei avea nevoie de un topograf pentru a face măsurătorile. Măsurătorile acestuia îți vor fi de folos când vei dori să transformi o casă într-un spațiu comercial sau o cameră într-un birou.

Când ai nevoie de un plan de situație a imobilului

Există mai multe cazuri în care ai putea avea nevoie de un plan de situație a imobilului. De exemplu, atunci când vrei să iei autorizație de construcție, desființare, solicitare urbanism, scoaterea din circuitul agricol. Acesta arată exact unde se află imobilul și reprezintă un desen tehnic în care apar vecinătățile și toate celelalte construcții existente.

În oricare dintre situațiile enumerate ai nevoie de un topograf este important să îl găsești pe cel cu care vei putea avea o colaborare deschisă.  Atunci când lucrezi cu profesioniști, aceștia vor ști să îți înțeleagă de la început nevoile și așteptările, să găsească cele mai bune soluții și să răspundă cât mai prompt solicitărilor – o echipă care tratează cu respect fiecare client.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Când și de ce trebuie să consulți un medic ORL?

Otite repetate, pierderea auzului, voce răgușită... pentru toate problemele legate de ureche, de nas sau gât, există un specialist orl...

Închide