inTurda.ro

VIDEO: S-a dat startul FITT 2021! Vezi aici programul Festivalului Internațional de Teatru Turda 2021

VIDEO: S-a dat startul FITT 2021! Vezi aici programul Festivalului Internațional de Teatru Turda 2021

VIDEO: S-a dat startul FITT 2021! Vezi aici programul Festivalului Internațional de Teatru Turda 2021
iunie 25
12:29 2021
Astăzi s-a dat startul unei noi ediții a Festivalului Internaţional de Teatru de la Turda. În acest sens a fost susținută conferinţa de presă care a marcat deschiderea FITT 2021, la care au participat primarul Cristian Matei și Cătălin Grigoraș, directorul Teatrului Naţional Aureliu Manea.

Vezi aici programul Festivalului Internațional de Teatru Turda 2021

  Anul 2021 ne aduce la Turda câteva spectacole speciale ale unor mari teatre din România. Nu trebuie ratată întâlnirea din Parcul Central cu Bacantele – Teatrul de Nord Satu Mare, întâlnirile din Sala Mare a Teatrului cu Pisici 2  un spectacol pus la cale de Fără Zahăr – Teatrul Matei Vișniec Suceava, comedia Prietenul din Franța și spectacolul DI A LOG cu Mălina Andrei și Radu Botar – Teatrul Elvira Godeanu din Târgu Jiu sau coproducția Burqa și Basma a Companiei COL JAM din Casablanca – MAROC și Teatrul Municipal Baia Mare. Actorul Marius Bodochi va închide festivalul cu un recital excepțional de muzică și poezie acompaniat de muzicienii Alexandru Anastasiu și Lucian Maxim.

         Având în vedere restricțiile impuse de pandemie, marea parte a întâlnirilor cu trupele din străinătate au trecut în mediu virtual și s-a creat o nouă secțiune în cadrul festivalului, secțiunea ONLINE.

         O altă secțiune importantă a festivalului a devenit secțiunea dedicată celor mici. În fiecare weekend al festivalului copiii se pot întâlni cu personajele preferate din povești. Compania independentă Magic Puppet va oferi celor mici, două spectacole minunate Mini omul de știință și Viața secretă a celor mai neobișnuite obiecte iar în închiderea festivalului Magicianul Poveștilor Marian Râlea și echipa ABRACADABRA ne vor povesti despre DRUMUL LUI FĂT-FRUMOS.

În premieră în cadrul festivalului va avea loc la fosta Fabrică de Bere, sâmbăta și duminica între 10.00 – 20.00 Muzeul Fabrica de Știință, un muzeu al iluziilor și al științei unde atât cei mici cât și cei mari vor învăța cu siguranță câte ceva.

         Teatru Național Aureliu Manea Turda va prezenta o serie de premiere, spectacole pregătite în perioada în care sălile au fost închise și subliniem: O noapte furtunoasă, regia Andrei Mihalache, Van Dan – 10 ani de sânge murdar, regia Dragoș Călin, Anatomia unui cuplu deschis, regia Luana Hagiu, Teatru sau…? și Sufleorul Fricii, regia Muriel Manea Jakab.

         Pentru prima dată în festival se regăsește și o secțiune dedicată proiecțiilor. În sala mare a teatrului se va difuza MANIFEST, Scrisoare către un prieten și înapoi către țară, o proiecție premiată UNITER în anul 2020 în regia Cornel Mihalache. Documentarele In memoriam Dr Ioan Rațiu și Simfonia Clopotelor se vor difuza la Centrul Rațiu pentru Democrație. Totodată în fiecare seară, păstrând tradiția, în Curtea teatrului vor fi oferite publicului concerte, recitaluri sau momente de improvizație.

          În această perioadă dificilă pentru întreaga planetă cred că am învățat să fim mai atenți unii cu alții, să prețuim clipele frumoase, să dăruim mai multă dragoste celor de lângă noi. Nu întâmplător am ales ca temă a festivalului din acest an – Bucuria de a fi -.

Iată-ne la a 5-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Turda, o ediție pregătită, cu suflet, în condiții speciale, o ediție centrată pe întâlnirea spectator – actor, Din nefericire nu putem vorbi, încă, de o reîntoarcere la normalitate, deși cu toții ne-o dorim, de aceea cred că astfel de manifestări culturale sunt obligatorii pentru suflete. Ca nație trebuie să învățăm să trăim frumos. = a spus Cătălin Grigoraș Managerul Teatrului Național Aureliu Manea și Președintele Festivalului Internațional de Teatru Turda.

Prețul biletelor pentru FITT2021 este cuprins între 8 și 30 lei în funcție de spectacol, locație, categorie de vârstă și invitați. Biletele se pot achiziționa de la agenția teatrului sau online de pe www.tomtix.ro . Informații suplimentare despre spectacole puteți găsi pe www.teatrulaureliumaneaturda.ro , www.fitturda.ro  sau pe paginile de Facebook: https://www.facebook.com/teatruturdahttps://www.facebook.com/FITTURDA

 

 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Salina Turda angajează personal pentru punctul de lucru Ștrand Durgău

ANUNȚ ANGAJARE Salina Turda angajează personal pentru punctul de lucru Ștrand Durgău, situat în Turda, Aleea Durgăului, nr. 4, Jud.Cluj...

Închide