inTurda.ro

5 fotabliști celebri care au avut probleme cu jocurile de noroc

5 fotabliști celebri care au avut probleme cu jocurile de noroc

5 fotabliști celebri care au avut probleme cu jocurile de noroc
iulie 05
12:35 2021

Fotbalul este jocul care a adus împreună milioane de oameni care să privească și să își susțină echipa preferată. Unii fani și-au dus pasiunea la nivelul următor și au ales să parieze bani pe echipa preferată pentru a-și arăta suportul față de ei. Ei au profitat de promoția oferte pariuri euro 2020 pentru a-și susține echipele din campionat. Dar probabil nu știai că unii dintre jucătorii pe care poate ai pariat și tu și-au încercat și ei norocul la pariurile de la cazino. Există unii fotbaliști profesionișți care pariază la jocurile de noroc doar pentru distracție, însă există și câțiva care au reușit să își creeze o dependență din acestea. În continuare vei vedea povestea a 5 fotbaliști celebri care au dezvoltat o dependență pentru jocurile de noroc.

1.Michael Chopra

Fostul atacant al echipelor New Castle United, Cardiff City și Sunderland Michael Chopra a recunoscut faptul că a început să fie dependent de jocurile de noroc încă de când juca la echipa New Castle. A declarat într-unul dintre interviurile date la marile televiziuni că a dezvoltat o pasiune pentru jocurile de noroc încă de pe drumurile din autobuz împreună cu colegii săi. A pariat sume mari care atingeau chiar și $53.900 într-o singură rundă.

Michael Chopra a mărturisit și faptul că în timpul sesiunilor de poker de pe autobuz a reușit să piardă în total 3.59 milioane de dolari. Dependența sa față de jocurile de noroc a început să îi afecteze și viață de familie, astfel că tatăl sau a fost nevoit să își vândă casa pentru a-i plăți datoria fiului sau. După un timp, jucătorul a fost acuzat din cauza activității sale dubioase de la cazinouri și a petrecut un timp destul de lung în una dintre centrele pentru dependenții de jocuri de noroc. A reușit să își învingă dependența înainte de retragerea sa din lumea fotbalului din 2016. În prezent este agent sportiv și broker la Only4Starts Players și Match Agency din Amsterdam.

2.Eidur Gudjohnsen

Fostul atacant al echipei Chelsea a început să aibă o dependență pentru jocurile de noroc din cauza unei accidentări care l-a făcut să se simtă singur. În doar 5 luni, Eidur a reușit să piardă la cazino suma de $700.000, iar în interviul dat pentru cei de la TheStar, acesta a declarat că pariurile au reușit să îi ofere aceeași adrenalină pe care o simțea în teren când marca un gol. Credea că senzația dată de cazinouri era reală, însă în scurt timp și-a dat seama că ceea ce simțea era pur adrenalină. Dependența sa pentru jocurile de noroc s-a înrăutățit încât a început să parieze și mai mult pentru a-și recupera pierderile.

Această dependență a continuat mult timp chiar și după revenirea de la accidentarea sa. În timp ce juca pentru Barcelona, Eidur a reușit să aibă datorii de peste $7 milioane de dolari la mai multe bănci din Europa. În 2009 acesta a depus un jurământ public după confesiunea sa în legătură cu dependența de jocurile de noroc și a început să fie antrenor pentru Islanda.

3.David Bentley

David Bentley este un fost fundaș al echipelor Tottenham și West Ham care la început nu a dezvoltat o dependență din jocurile de noroc. Chiar dacă a pășit pentru prima oară într-un cazino la vârsta de doar 14 ani, acesta a început să dezvolte o dependență pentru jocurile de noroc după marile câștiguri din carieră sa de fotbalist. David Bentley a recunoscut faptul că la vârsta de 23 de ani ajunsese să plaseze peste 100 de pariuri pe zi pe cursele de cai și la pokerul online.

Când a vorbit într-un interviu despre revenirea sa din această dependență, David le-a mulțumit agentului său, Robert Segal, și prietenei sale din acea vreme. Puțin mai târziu a renunțat de tot la fotbal pe motiv că nu mai are pasiune pentru acest sport și acum deține un restaurant în Marbella, Spania.

4.Paul Merson

Paul Merson este un fost mijlocaș al echipei Arsenal și al echipei naționale a Angliei. Inițial, acesta era dependent de droguri și alcool până când a reușit să dezvolte o nouă dependență, aceea de jocurile de noroc. După declarația sa, jocurile de noroc au fost cea mai grea dependență pentru el.

A ajuns la o pierdere totală de 7 milioane de lire sterline. În 2008 a trebuit să renunțe la casa lui de 300.000 de lire sterline și, în cele din urmă, a acceptat să meargă la un centru de reabilitare pentru jocurile de noroc.

În martie 2019 a mărturisit despre toate dependențele sale din trecut în legătură cu drogurile, alcoolul și jocurile de noroc. La vârsta de 51 de ani, Paul Merson se bucură acum de viață și este mult mai pozitiv.

5.Wayne Rooney

Considerat a fi unul dintre atacanții cu cel mai mare potențial din Premier League, Wayne Rooney este o legendă a fotbalului. Fanii Manchester United cu siguranță au ținut minte golul care i-a adus acest renume în fotbal de-a lungul carierei sale.

După cum a declarat și Wayne Rooney într-un interviu, acesta era dependent de jocurile de noroc încă din copilărie. Acesta a pariat pe cursele de cai, cursele de câini și meciurile de fotbal care i-au adus o pierdere totală de $1 milion de dolari. Din fericire, această dependență a sa s-a terminat acum mult timp și se bucură în liniște alături de familia sa. Această dependență a fost declanșată datorită sumelor enorme de bani pe care le-a făcut la o vârstă destul de tânără.

Concluzie

Jocurile de noroc pot deveni foarte ușor o dependență dacă nu sunt ținute sub control. Chiar și jucătorii profesionișți de fotbal au fost afectați de acestea, dar din fericire există centre speciale pentru reabilitare. Dacă vreodată simți că nu mai deții controlul asupra jocurilor de noroc, apelează la o organizație de jocuri de noroc pentru a-ti limita activitățile de pariuri de pe platformele pe care le utilizezi. Dacă până și acești jucători au reușit să treacă peste această dependență, și tu poți!

 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
🔴 Situația epidemiologică în județul Cluj – 5 iulie 2021

Buletin de presă, 05.07.2021 ✅ SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ 🔴 Efective angrenate (polițiști, jandarmi, ISU și SAJ) –...

Închide