inTurda.ro

COD ROȘU de inundații în județele Cluj și Alba

COD ROȘU de inundații în județele Cluj și Alba

COD ROȘU de inundații în județele Cluj și Alba
iulie 15
21:51 2021

Sursa: Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor,  București

Ziua/luna/anul: 15.07.2021 Ora: 18:05 Numărul mesajului: 1
Către:

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională „Apele Române”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Mureș, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Cluj, Alba.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu   posibile depășiri ale COTELOR DE PERICOL

Bazine afectate:

Râurile din bazinele hidrografice: Arieș – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Baia de Arieș – amonte S.H. Turda

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 15.07.2021 ora 18:15 – 15.07.2021 ora 24:00

COD ROŞU

       Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu  posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Arieș – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Baia de Arieș – amonte S.H. Turda, judeţele: Cluj, Alba.

      Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Ocoliș, Ocolișel, Iara- afluenții aferenți sectorului aval S.H. Valea Ierii.

    În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

   Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră.”

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
INUNDAȚII în județul Cluj! O mașină cu oameni, luată de viitură. Apa a intrat și în case

Fenomenele meteo extreme fac ravagii în Cluj. Pompierii au intervenit pentru a salva oameni surprinși în mașină de viitură și...

Închide