inTurda.ro

FOTO-VIDEO: O nouă viitură a lovit localitatea Ocoliș

FOTO-VIDEO: O nouă viitură a lovit localitatea Ocoliș

FOTO-VIDEO: O nouă viitură a lovit localitatea Ocoliș
iulie 20
09:41 2021

În urma ploilor din noaptea de luni spre marți, localitatea Ocoliș a fost lovită de o nouă viitură.

Potrivit ISU Alba, în cursul nopții, din cauza ploilor abundente din comuna Ocoliș, valea si-a deviat cursul din nou prin centrul comunei, aducând aluviuni în aceeași zonă afectată precedent.

Nu sunt persoane afectate dar gospodăriile curățate în zilele trecute necesită din nou intervenție.

Valea a reintrat în matcă datorită intervenției utilajelor grele aparținând Apelor Române.

Foto, video: ISU Alba

Pericol de inundații în mai multe zone ale țării, în urma ploilor abundente. Hidrologii de la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au emis mai multe avertizări de top Cod roşu şi Cod portocaliu. Sunt aşteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de pericol şi de inundaţie.

Cod roşu de inundaţii: 20 iulie 2021 ora 06:55 – 20 iulie 2021 ora 15:00
Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Arieș – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Albac – amonte confluența cu râul Iara, județul: Alba.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Ministerul Transporturilor a lansat o nouă licitație pentru Autostrada A3 Chețani – Câmpia Turzii

Licitația pentru finalizarea lucrărilor pe lotul 3 Chețani – Câmpia Turzii, parte din Autostrada Transilvania, a fost lansată marți, a...

Închide