inTurda.ro

Imaginea zilei! Jandarmii au intervenit în zonele afectate de inundații în munții Apuseni

Imaginea zilei! Jandarmii au intervenit în zonele afectate de inundații în munții Apuseni

Imaginea zilei! Jandarmii au intervenit în zonele afectate de inundații în munții Apuseni
iulie 20
14:46 2021

Amintirile copilăriei le ducem cu noi pentru tot restul vieții. De obicei, ele sunt plăcute. Însă, din păcate, trăim și experiențe dureroase.

Colegul nostru o duce pe brațe pe Rebeca. O fetiță de 10 ani, care locuiește în localitatea Gura Sohodol, din județul Alba. Casa ei a fost afectată de viitura puternică, cauzată de ploile abundente. Rebeca și părinții ei au fost nevoiți să părăsească locuința, pentru că viața le era amenințată de puhoaiele de apă care distrugeau tot ce întâlneau în cale. Nu apuci să iei nimic cu tine. Te agăți de gâtul celor care îți oferă o mână de ajutor și pleci. Și aștepți ca apele să se liniștească ca să te poți reîntoarce acasă. De fapt, la ce a mai rămas din acasă.

Rebeca s-a agățat de gâtul colegului nostru, cel care reușește să o ducă într-un loc sigur, ca pe o prințesă salvată de primejdie. Ține în mână sandalele, cu speranța că va avea ocazia să alerge din nou pe cărarea ce duce către acasă. Cu speranța că amintirile copilăriei își vor recăpăta frumusețea.

Jandarmeria Română.


Jandarmii din Alba au participat astăzi, 20 iulie, la înlăturarea efectelor inundațiilor din aceste ultime zile care s-au abătut asupra comunei Sohodol, din munții Apuseni, informează ZiarulUnirea.ro.

În urma ploilor abundente din ultimele zile, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Avram Iancu’’ Alba, au participat la misiuni de ajutorare a persoanelor din localitățile Sohodol, Ocoliș, Roșia Montană și Câmpeni, afectate de inundaţii, alături de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale.

Astfel, în mai multe localităţi din judeţ, jandarmii au intervenit în sprijinul populaţiei, la solicitarea autorităţilor publice locale sau a persoanelor afectate.

Jandarmii au acţionat pentru evacuarea apei şi decolmatarea locuinţelor afectate, decolmatarea și degajarea căilor de comunicaţie, precum și decolmatarea şanţurilor aferente gospodăriilor.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
VIDEO: Accident la ieșirea din Mărtinești! O mașină s-a răsturnat

Un accident de circulație în care au fost implicate trei mașini a avut loc înainte de Mărtinești, pe sensul de...

Închide