inTurda.ro

Ministerul Transporturilor a lansat o nouă licitație pentru Autostrada A3 Chețani – Câmpia Turzii

Ministerul Transporturilor a lansat o nouă licitație pentru Autostrada A3 Chețani – Câmpia Turzii

Ministerul Transporturilor a lansat o nouă licitație pentru Autostrada A3 Chețani – Câmpia Turzii
iulie 20
09:17 2021

Licitația pentru finalizarea lucrărilor pe lotul 3 Chețani – Câmpia Turzii, parte din Autostrada Transilvania, a fost lansată marți, a anunțat ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Acest tronson trebuia să fie gata deja de cinci ani, contractul fiind atribuit încă din 2015.

LICITAȚIE LANSATĂ PENTRU A3 CHEȚANI – CÂMPIA TURZII

Vestea bună a săptămânii pe care o așteptam cu toții: a fost lansată licitația pentru finalizarea lucrărilor pe problematicul lot 3 Chețani – Câmpia Turzii, parte din Autostrada Transilvania.

Urmărim cu prioritate acest proiect, pentru că este crucial să nu mai existe alte întârzieri peste cei cinci ani în care românii ar fi trebuit să poată deja circula pe această autostradă.

De ce spun asta? Iată un scurt istoric al lotului:

➡️ Contractul a fost licitat și atribuit în 2015. Lucrările au început în 2016 și ar fi trebuit să se încheie într-un an. În 2021 ajunseseră la doar 40%, după ce constructorul a intrat în insolvență.

➡️ După un „progres” de numai 1% în 5 luni, Compania de drumuri a ajuns la soluția pe care a încercat să o evite până acum, dar care devenea singura opțiune fezabilă pentru avansarea lucrărilor – a reziliat contractul, cu intenția de a relicita urgent proiectul.

➡️ În primăvară, instanța a dispus suspendarea rezilierii până la judecarea pe fond. Luna aceasta, situația s-a deblocat, odată cu admiterea cererii creditorilor de declarare a falimentului antreprenorului care și-a pierdut capacitatea de folosință. Astfel, Compania de drumuri a putut să notifice încetarea de drept a contractului și să organizeze cât mai rapid noua licitație.
Punct și de la capăt. Este timpul să construim inteligent și pe baze solide. Asta am promis și asta se va întâmpla în”, a transmis Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.
 
Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Astăzi sau mâine este așteptată o replică a furtunii de duminică seară: „Poate fi chiar mai rău”

După furtuna care a făcut ravagii duminică seară, meteorologii anunță că urmează o replică a acesteia, cu un impact și...

Închide