inTurda.ro

Căderea timpurie a părului – ce măsuri poți lua în funcție de situație

Căderea timpurie a părului – ce măsuri poți lua în funcție de situație

Căderea timpurie a părului – ce măsuri poți lua în funcție de situație
iulie 22
08:16 2021

Alopecia este o afecţiune nedureroasă, dar extrem de neplăcută. În cazul înaintării în vârstă pierderea părului şi subţierea firelor pare naturală, totuşi căderea părului nu ţine cont de vârstă şi de sex, şi se poate manifesta în orice moment al vieții, chiar din adolescență.

Studiile realizate de specialişti au demonstrat că un număr tot mai mare de bărbaţi şi de femei suferă din pricina căderii părului. Stresul, moştenirea genetică şi modificările hormonale sunt primele trei cauze care determină pierderea prematură a părului.

Statisticile arată ca unul din trei bărbați cu vârsta de până la 30 de ani şi una din patru femei cu vârsta de până la 40 de ani suferă din pricina pierderii părului. Mai mult, sunt tot mai frecvente cazurile în care căderea părului apare chiar și în jurul vârstei de 20 de ani.

Alopecia androgenică – ce este şi cum se manifestă

Alopecia androgenică este o formă de calviţie des întâlnită şi se manifestă cu precădere în rândul bărbaţilor. Se caracterizează prin subţierea firelor de păr şi în final pierderea prematură a acestora. Dacă în familie sunt înaintași care au suferit din pricina pierderii părului sunt șanse ca şi copii şi nepoţii să sufere se această afecţiune. Această formă se observa întâi în zona tâmplelor şi a creştetului, părul rărindu-se considerabil. În zona frunţii părul rămas se conturează în forma literei M, cu trecerea timpului chelia se măreşte şi se uneşte cu creştetul capului.  

Alopecia areata – o formă de calviţie temporară

Alopecia areata este o formă de calviţie neplăcută şi are, de obicei, manifestare temporară. Se instalează când în organism apare un dezechilibru. Conform Academiei Americane a Medicilor de familie  această formă de pierdere a părului este generată de stres sau nutriţie incorectă şi se manifestă chiar şi în rândul copiilor şi adolescenţilor. 

În cazul alopeciei androgenice specialiştii recomandă intervenția cu tratamente adecvate, în funcţie de situaţie. Dacă alopecia androgenică este avansată, cea mai sigură modalitate de recăpătare a părului este implantul. Chiar dacă tratamentele medicamentoase şi mezoterapia sunt eficiente în astfel de situații, rezultatele se lasă uneori așteptate.

Fiecare tratament şi terapie se realizează în funcție de starea de calviţie a pacientului dar şi în funcție de cauzele care determină pierderea părului. Pe lângă medicamentele recomandate sunt luate în considerare schimbarea modului de viaţă, formarea unui program de mișcare, integrarea în rutină zilnică a unor produse de îngrijire care favorizează creșterea sănătoasă a părului. Practic, în cazul alopeciei generate de stres se doreşte găsirea soluțiilor potrivite în vederea restaurării ciclului natural al părului.

Toppik fibre pentru păr rar – tratamente cosmetice  de mascare a imperfecțiunilor

Nanofibrele cu cheratină Toppik sunt produse cosmetice care reușesc să mascheze instant efectele neplăcute ale părului rărit. Acestea au o structură specială, asemănătoare cu cea a părului uman, fapt ce le face atât de eficiente în camuflarea imperfecțiunilor, cauzate de diferite forme de alopecie. 

Fibrele pentru păr rar Toppik sunt încărcate electrostatic pentru ca la aplicare să fie atrase și să se lipească de firele de păr. Aplicarea lor se face rapid, în doar 30 de secunde, iar rezultatul obținut se pastrează chiar și 4-5 zile. Fiind însă niște produse cosmetice, acestea nu ajută la creşterea părului, dar camuflează zonele afectate de calviţie până ce rezultatele tratamentelor şi a terapiilor încep să se observe.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
UAT Municipiul Turda organizează concurs pentru ocuparea unei funcţii publice de execuție vacante

UAT Municipiul Turda organizează concurs în data de 23 august 2021, orele 11,00 pentru ocuparea funcţiei publice de execuție vacante...

Închide