inTurda.ro

Se dorește accelerarea lucrărilor la podul peste Arieș!

Se dorește accelerarea lucrărilor la podul peste Arieș!

Se dorește accelerarea lucrărilor la podul peste Arieș!
iulie 22
20:57 2021

Comunicat: 

Accelerarea lucrărilor la podul peste Arieș a fost subiectul central al discuției de azi cu reprezentanții ARL și DRDP.

În acest moment, deschiderea podului cu aproximativ o lună mai repede este o posibilitate pe care DRDP o ia în considerare.  Sper că după analiza costurilor suplimentare – reprezentate de o mobilizare dublă a macaralei -, specialiștii DRDP vor înțelege că acestea sunt nesemnificative în comparație cu beneficiile pentru cetățeni, în cazul deschiderii anticipate a podului.

Mai mult, e și în interesul constructorului să finalizeze lucrarea înainte de venirea iernii, pentru a evita eventualele amânări ale lucrărilor din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Subliniez că accelerarea lucrărilor nu se va face în detrimentul calității acestora.

DRDP a întocmit cereri către CNAIR pentru repararea și asfaltarea bucății de drum cuprinse între pod și intersecția cu Str. Armatei. Săptămâna viitoare, voi fi la CNAIR București, pentru a susține aceste cereri.

În aceste condiții – care cred că sunt realizabile – de finalizare anticipată a podului și asfaltare a bucății suplimentare de drum, solicităm dlui Primar Matei să facă demersurile pentru repararea și asfaltarea sectorului de drum național (aflat în administrarea municipiului Turda) de la sensul giratoriu la pod.

E foarte important să profităm de această perioadă în care traficul e închis și să asfaltăm toată secțiunea, sincronizându-ne cu restul lucrărilor, pentru a nu prelungi disconfortul cetățenilor.

Mă bucur de progresul făcut și urmăresc în continuare evoluția lucrărilor!

Deputat – Viorel Băltărețu.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Accident mortal în județul Cluj! A intervenit și elicopterul SMURD

Din verificările preliminare ale polițiștilor rezultă faptul că autoturismului care se deplasa în direcția municipiului Cluj-Napoca a intrat în coliziune...

Închide