inTurda.ro

Foto/VIDEO: ATP Bus e-UpCity, primul autobuz electric românesc, a ajuns la Turda

 Breaking News

Foto/VIDEO: ATP Bus e-UpCity, primul autobuz electric românesc, a ajuns la Turda

Foto/VIDEO: ATP Bus e-UpCity, primul autobuz electric românesc, a ajuns la Turda
august 12
15:33 2021

ATP Bus e-UpCity, primul autobuz electric românesc, ajunge pentru testare la Turda

În perioada 13 august25 august 2021 ATP Bus va face parte din flota autobuzelor electrice a companiei Transport Urban Public din Turda

Baia Mare, 12 august 2021ATP Trucks Automobile, compania românească producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane, înscrie în a cincea sesiune de prezentare autobuzul electric ATP Bus e-UpCity, la cererea companiei Transport Urban Public din Turda. Produsul ATP Bus a fost lansat oficial pe piața din România în data de 13 mai a acestui an.

Cu o activitate de peste 25 de ani în domeniul auto, ATP Group și-a dezvoltat începând cu 2019 segmentul producție auto. Astfel a luat naștere o noua marcă auto: ATP Trucks. De la ATP Trucks avem basculanta și betoniera Truston 8×4, capul tractor Truston 4×2 și autobuzul electric cu omologare europeană ATP Bus e-UpCity.

Turda este a cincea localitate pentru teste oficiale, în traficul urban, pentru e-UpCity. Oradea, Brăila, Făgăraș, Târgu Mureș sunt orașele în care ATP Bus a fost testat de către companiile locale de transport și de unde ne-am luat feedback realist în legătură cu produsul nostru. Până la finalul acestui an așa ne-am propus: să înscriem e-UpCity în cât mai multe sesiuni de prezentare în țară, toate datele culese fiind importante în evaluarea prototipului nostru; putem spune, la 3 luni de la data lansării, că ne onorează interesul pe care l-a generat autobuzul electric. Avem în așteptare solicitări de prezentare, atât de la companii publice dar și private. Evaluările în urma sesiunilor închise deja sunt foarte bune, pot să vă spun că prindem tot mai mult curaj. Rezultatele din punct de vedere tehnic sunt pozitive, arhitectura modernă și nivelul superior al confortului oferit de autobuzul e-UpCity au fost remarcate de călători. a declarat Mircea CIRȚ, președintele ATP Group.

Reamintim că prototipul ATP Bus e-UpCity are în total 83 de locuri, o lungime de 12,18 m. Are o autonomie de minim 200 km în oraș, ce poate fi extinsă până la 360 de kilometri. Componentele sunt achiziționate de la furnizori consacrați: cele 8 pachete de baterii sunt produse CATL – gigantul bateriilor EV și furnizor pentru cele mai prestigioase brand-uri auto. Cu referire la axe menționăm producătorul german ZF Friedrichshafen AG consacrat pe piața de profil, respectiv pe cei de la DANA GK Drive System. Motorul electric al autobuzului e-UpCity este un motor sincron cu magnet permanent dezvoltat de DANA Prestolite. Sistemul de frânare este definit de experții de la WABCO, sistemul de climatizare încorporează tehnologia VALEO iar sistemul de direcție este marca BOSCH/ZF.

e-UpCity 100% electric, cu arhitectura sa modernă și profilul ECO (ECOlogic & ECOnomic) poate răspunde nevoilor urbane de înlocuire a autobuzelor vechi și poluante, dar și solicitărilor de optimizare a costurilor.

Ni s-a confirmat în tot acest timp direcția tot mai aplicată a municipalităților spre ideea de sustenabilitate. Un oraș sustenabil este un oraș angrenat într-un proces continuu de creștere a calității vieții pentru locuitorii săi iar mobilitatea urbană este una din componentele principale care poate conduce înspre dezvoltarea sustenabilă și inteligentă a unei regiuni. Autobuzul nostru e-UpCity apare ca o soluție alternativă și competitivă în procesul de modernizare a transportului public urban. a mai precizat dl Mircea CIRȚ.

Prețul de achiziție al unui model e-UpCity pornește de la 350.000 euro. Este o referință pentru că funcție de configurația și dotările solicitate de utilizator acesta crește. Garanția pentru caroserie și acumulatori este de 8 ani.

Informații detaliate despre caracteristicile tehnice ale noului produs se pot regăsi pe site: http://www.atp-bus.com/. Distribuţia ATP Bus UpCity se va realiza prin dealer-ul auto al Grupului, anume prin ATP Motors (https://www.atp-motors.com/). Clienţii beneficiază astfel de servicii și produse integrate: servicii specializate de mentenanţă şi reparaţii auto în service-uri autorizate, acces la piese de schimb pentru autovehicule – originale dar și aftermarket, asistenţă în service caroserie cu decontare directă a asigurărilor, servicii specializate de consultanţă pentru achiziție și vânzare auto, posibilitatea de a recepționa oferte prin platforme de licitații, finanţare și asigurări auto.

  

Despre ATP Group

ATP Group activează din 1995 în domeniul auto ca furnizor de produse şi apoi servicii integrate pentru profesioniștii din lumea transporturilor. În 2019, strategia de inovare demarată o dată cu producția primelor produse ale ATP Trucks a consolidat poziția ATP Group pe piaţa auto din România și a făcut posibile noi parteneriate și oportunități de afaceri. Portofoliul diversificat repoziționează ATP Group ca și integrator de produse și sisteme pentru mobilitatea persoanelor și produselor.

 

 

Persoana de contact:

Alexandra Moldovan / ATP Group / alexandra.moldovan@atp-exodus.com / 0731818097

 

 

 

Informații generale

ATP Bus e-UpCity

 

Capacitate & autonomie Prototipul ATP Bus e-UpCity are în total 83 de locuri, o lungime de 12,18 m. În varianta de configurație specială, poate ajunge la maxim 95 de locuri. Are o autonomie de minim 200 km în oraș, ce poate fi extinsă până la 360 de kilometri.

 

Componente Avem furnizori consacrați: cele 8 pachete de baterii sunt produse CATL – gigantul bateriilor EV și furnizor pentru cele mai prestigioase brand-uri auto. Cu referire la axe menționăm DANA GK Drive System, respectiv producătorul german ZF Friedrichshafen AG consacrat pe piața de profil.

Sistemul de frânare este definit de experții de la WABCO, sistemul de climatizare încorporează tehnologia VALEO iar sistemul de direcție este marca BOSCH/ZF.

Motorul electric Motorul electric al autobuzului e-UpCity este un motor sincron cu magnet permanent dezvoltat de DANA – Prestolite.
Designul ATP Bus Designul ATP Bus are o linie simplă însă modernă în același timp: parbrizul arcuit asigură o vedere frontală excelentă, geamurile laterale panoramice definesc ideea de spațiu, grila față complet neagră pune în evidență, elegant, sigla. În zona spate, sigla este pusă în valoare printr-o alternanță de culori și nuanțe astfel că, indiferent din ce parte îl privești, designul ATP Bus este expresiv și perfect armonizat. În dezvoltarea esteticii exterioare a vehiculului, o contribuție majoră a avut-o o echipă de designeri români clujeni, recunoscută la nivel european.
Confortul Confortul pus la dispoziția călătorilor este remarcat încă de la primul pas în ATP Bus: podeaua joasă ce facilitează urcarea. Apoi identificăm trapa de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă și spațiul interior care răspunde nevoilor acestora. e-UpCity are o înălțime confortabilă, o rețea de bări de susținere din inox prevăzute cu protecții antialunecare și pentru confort termic, scaune foarte comode cu tapiserie ergonomică, instalație de climatizare suplimentară pentru sezonul rece.

Confortul șoferului este asigurat prin zona de lucru delimitată, ergonomică astfel încât panoul de instrumente să fie ușor gestionat în timpul condusului. Pentru o și mai bună concentrare pe parcursul orelor de muncă, pentru șofer este prevăzut geamul individual pentru aerisire

 

 

directă. Scaunul șoferului este pneumatic, ușor înălțat pentru o cât mai bună vizibilitate, prevăzut cu spătar înalt și comod.

Autobuzul este ușor manevrabil, comenzile în bord sunt simple și intuitive, este silențios.

 

Conectivitate La nivel de conectivitate, e-UpCity vine cu WI-FI gratuit și cu prize USB cu 2 porturi încorporate, în dreptul fiecărui set de scaune. Dispune de un monitor, cu memorie externă portabilă pentru diferite proiecții multimedia.
Siguranță Referindu-ne la siguranța oferită de e-UpCity menționăm: sistemul anti-blocare ABS care, în caz de frânare totală, asigură faptul că roțile nu se blochează permanent. Distanța de oprire poate fi redusă semnificativ prin sistemul de frânare electro-pneumatic (EBS) iar sistemul de control electronic al stabilității (ESC) este, de asemenea, în dotarea standard a autobuzului.

Sistemul de monitorizare pentru spațiul interior al autobuzului sporește nivelul de siguranță, la nivel subiectiv, atât pentru șofer cât și pentru călători. Datele sunt transmise pe monitorul din zona de lucru a șoferului astfel încât, în caz de pericol, acesta să poată reacționa. Pasagerii au la dispoziție butoanele pentru oprire la cerere, dispuse vizibil și au acces la sistemul de urgență pentru deschiderea ușilor.

Capacitatea de încărcare În urma testelor efectuate în teren până la data curentă, referitor la capacitatea de încărcare a bateriei, timpul necesar pentru încărcare normală: 3 – 5 ore.
Rezultate teste în municipiul Oradea Cu o medie de 113 km efectuați într-o medie zilnică de 9 ore, în trafic urban aglomerat dar și în trafic mai lejer, cu diferiți consumatori de energie activați (sistem climatizare în medie 4 ore/zi, iluminare interioară, sisteme multimedia), autobuzul a înregistrat un consum de 34% a nivelului bateriei. Transferurile pe roți ale e-UpCity de la Baia Mare la Oradea și retur, puțin peste 200 km/sens, au solicitat bateria la un nivel de consum 77%, respectiv 67%. Referitor la durata de încărcare a bateriei, cu cât amperajul este mai mic, cu atât încărcarea este mai lenta: bateria la nivel de 57% a fost adusă la capacitate, alimentare la 99A, în 2 ore. Bateria la nivel de 66%, a ajuns la capacitate, alimentare la 33.3A, în 5 ore.
Rezultate teste în municipiul Brăila O medie de 132 de km efectuați într-o medie zilnică de 9 ore (în interiorul cărora sistemul de climatizare a fost activ minim 6 ore, pe langă restul consumatorilor), autobuzul a înregistrat un consum de 58% a nivelului bateriei. Durata de încărcare a bateriei a fost contorizată între 2:06 ore și maxim 3:03 ore, nefiind descărcată complet.
Rezultate teste în municipiul Făgăraș O medie de 43 de km efectuați într-o medie zilnică de 7 ore , autobuzul a înregistrat un consum de 23% a nivelului bateriei. Am primit nota maximă cu referire la confort pasageri, manevrabilitate, vizibilitate, accelerație/sistemul de franare, cutie de viteze.
Rezultate teste în municipiul Târgu Mureș O medie de 121 de km efectuați într-o medie zilnică de 8,30 ore, cu diferiți consumatori de energie activați (pentru climă o medie de 5:40 ore/zi) autobuzul a înregistrat un consum de 53% a nivelului bateriei. Durata maximă contorizată pentru încărcarea bateriei a fost de 3 ore, adusă la plin de la nivel descărcare 21%.

 

 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Vicepresedintele ALDE, Avram Gal, intervine în scandalul momentului: „Nu mă simt confortabil ca premierul țării mele să meargă în vizită oficială într-o țară căreia anterior i-a înfundat pușcăria”

Comunicat: Vicepresedintele ALDE, Avram Gal, intervine în scandalul momentului: "Nu mă simt confortabil ca premierul țării mele să meargă în...

Închide