inTurda.ro

Cât investeşte US Air Force pentru modernizarea Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii

Cât investeşte US Air Force pentru modernizarea Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii

Cât investeşte US Air Force pentru modernizarea Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii
august 20
10:34 2021

🇷🇴 🇺🇸 Știați că Departamentul Apărării din Statele Unite investește peste 130 de milioane de dolari în anul fiscal 2021 în modernizarea Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii?

Într-o primă etapă, Pentagonul a selectat compania care va construi, până în 2024, un ansamblu pentru depozitarea echipamentelor și vehiculelor, valoarea contractului fiind de 44,4 milioane de dolari.

Investițiile sunt menite să crească capacitatea bazei aeriene de a primi, la standarde NATO, avioane militare ale SUA și ale aliaților și să le permită acestora să reacționeze în caz de nevoie, la evoluțiile mediului de securitate.
În paralel, Ministerul Apărării Naționale din România investește 1,37 de miliarde de lei în realizarea infrastructurii zonei operaționale a bazei aeriene de la Câmpia Turzii.

Modernizarea bazei aeriene de la Câmpia Turzii reprezintă o prioritate pentru România și aliați, fiind considerată un punct strategic în zona Mării Negre și esențială pentru capacitatea de răspuns aerian.

Foto: Un avion MiG 21 și un elicopter IAR 330 la baza aeriană de la Câmpia Turzii. Credit foto: Forțele Aeriene Române

Sursa: Ambasada României în Statele Unite ale Americii 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Dispoziție privind convocarea Consiliului Local al Municipiului Câmpia Turzii în ședință ordinară

DISPOZIȚIE Nr. 610 din 20.08.2021 privind convocarea Consiliului Local al Municipiului Câmpia Turzii în ședință ordinară     Primarul Municipiului...

Închide