inTurda.ro

VIDEO Alunecare masivă de teren pe şantierul Autostrăzii Transilvania între Nădăşelu şi Zimbor

VIDEO Alunecare masivă de teren pe şantierul Autostrăzii Transilvania între Nădăşelu şi Zimbor

VIDEO Alunecare masivă de teren pe şantierul Autostrăzii Transilvania între Nădăşelu şi Zimbor
septembrie 10
14:26 2021

O alunecare masivă de teren a avut loc pe şantierul dintre Nădăşeu şi Zimbor, de pe Autostrada Transilvania, arată o înregistrare video publicată de Asociaţia Pro Infrastructură, care susține că aceasta ar putea duce inclusiv la modificarea traseului autostrăzii, pe traseu fiind identificate patru zone cu dealuri instabile.

Déjà-vu pe #AutostradaTransilvania între Nădășelu și Zimbor: o alunecare masivă la km 11+300 și numeroase zone cu sol instabil care au dat bătăi de cap și constructorilor anteriori – Bechtel a sărit peste acest tronson și a început lucrările dincolo de Suplacu de Barcău spre graniță și Maltauro căruia i s-a reziliat contractul înainte de a pune o cupă de excavator în teren după ce a cerut costuri suplimentare imense.

Filmarea din dronă cu tot versantul plecat la plimbare aici:

Actualul antreprenor general, UMB, în ciuda mobilizării excepționale, nu scapă de problemele majore de consolidare, iar execuția în aceste zone cu instabilitate este fie blocată (ca în cazul alunecării despre care vă vorbim astăzi), fie înregistrează întârzieri și, desigur, costuri în plus.

Deși constructorul actual depune toate eforturile pentru consolidarea versanților, soluțiile aplicate până acum nu par a avea rezultate favorabile. Experți desemnați de UMB și de CNAIR caută împreună soluții, luându-se în calcul inclusiv schimbarea traseului.”, au transmis reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
🔴 Situația epidemiologică în județul Cluj – 10 septembrie 2021

Buletin de presă, 10.09.2021 ✅ SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ 🔴 Efective angrenate (polițiști, jandarmi, ISU și SAJ) –...

Închide