inTurda.ro

LANSARE  PROIECT ” ”PRO ACTIVi pentru cunoaștere și dezvoltare”

LANSARE  PROIECT ” ”PRO ACTIVi pentru cunoaștere și dezvoltare”

LANSARE  PROIECT ” ”PRO ACTIVi pentru cunoaștere și dezvoltare”
septembrie 17
07:32 2021

COMUNICAT DE PRESĂ

LANSARE  PROIECT ” ”PRO ACTIVi pentru cunoaștere și dezvoltare”

                                                                                                                                           

Proiectul PRO ACTIVi pentru cunoaștere și dezvoltare”, proiect cofinanţat din bugetul local al municipiului Câmpia Turzii, al cărui beneficiar este Asociația Pro Assisto, se implementează în municipiul Câmpia Turzii,  în perioada de 17.09 – 30.11.2021.

            Scopul Regenerarea capacității de emulație și reacție a comunității prin actul științific și artistic.

Obiective specifice:

  • conștientizarea rolului inteligenței emoționale la copii prin artă și improvizație ca parte în procesul de integrare social
  • stimularea dezvoltării inteligenței emoționale la copii de vârstă școlară
  • însușirea de noi tehnici de abordare a copiilor din prisma inteligenței emoționale de către cadre didactice

            Grupul ţintă al proiectului este format din 100 de copii cu vârsta cuprinsă între 8-12 ani din unități de învățământ din  municipiul Câmpia Turzii  și  15 cadre didactice – învățători din unități de învățământ din  municipiul Câmpia Turzii.

            Prin proiectul PRO ACTIVi pentru cunoaștere și dezvoltare”, ne popunem activități interactive cu 60 de copii din cursul primar, care se vor desfășura săptămânal în perioada septembrie – noiembrie 2021 și 2 întâlniri – ateliere de teatru și improvizație pentru 100 de copii. Activitățile se vor desfășura în școală și la Palatul Cultural ”Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii, coordonate de specialiști în munca cu copii, cu sprijinul cadrelor didactice – învățători, În cadrul fiecărei activități copiii vor primi o mică gustare.

            Pentru 15 cadre didactice – învățători, se va organiza un atelier de lucru, susținut de experții din proiect, pentru cunoașterea unor tehnici noi de abordare a copiilor privind inteligența emoțională prin teatru și improvizație. Experții proiectului vor elabora o broșură ”de bune practici”, destinată cadrelor didactice,  privind educarea inteligenței emoționale la copiii de vârstă școlară mică.

              Proiectul se va încheia la sfârșitul lunii noiembrie, când se va organiza o festivitate interactivă  la Palatul Cultural ”Ionel Floașiu”, de către copii, sprijiniți de experți, la care vor fi invitați părinți, rude, cadre didactice, voluntari ai asociației, reprezentanți ai finanțatorului, în care copiii vor fi principalii protagoniști. Toți copiii participanți la proiect vor fi premiați, în cadrul acestei activități.
             Proiectul își propune ca 100 de copii școlari să conștientizeze emoțiile și să învețe să le exprime și 15 cadre didactice mai pregăte în abordarea inteligenței emoționale la copii.
           

            Valoarea totală, eligibilă, a proiectului este de 22 280 lei, din care finanțarea  nerambursabilă este de 20 000 lei.

 

 

Pentru mai multe informaţii privind proiectul puteți contacta:

Coordonator  proiect: Vidrașcu Codruța Daniela,     tel.0773 889 179,

                                                                                    email:activpentrutine@gmail.com

                                                                                    

 

 

             “Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar și obligatoriu poziţia oficială a Municipiului Câmpia Turzii”

 

 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Matei Cristian: Ministerul Transporturilor a lansat licitatia pentru înfiintarea nodului rutier de pe autostrada A3, la km 17, Turda/Săndulești

  Dragi turdeni, Așa cum știți deja, sunt în permanență implicat (împreună cu echipa mea) în găsirea și implementarea soluțiilor...

Închide