inTurda.ro

5 moduri prin care poți învăța limba germană de acasă

 Breaking News

5 moduri prin care poți învăța limba germană de acasă

5 moduri prin care poți învăța limba germană de acasă
septembrie 23
07:54 2021

Cred că toți am luat deseori decizia de a învăța o limbă străină, doar că la fel de multe ori am abandonat să facem acest lucru. În primul rând, din cauza lipsei de timp și, în al doilea rând, pentru că nu știi cum și de unde să începi să faci acest lucru.

În secolul XXI, toți cei care dețin conexiune la internet și un telefon sau calculator au accesul la informații valoroase. Acum, procesul de învățare a limbii germane a devenit mai ușor și se poate face oricând și de oriunde.

Regula de aur pentru a învăța limba germană este învățarea continuă, dar, în mod clar, nu poți să stai toată ziua cu nasul în cărți. De aceea, există și alte moduri prin care învățarea limbii germane are loc constant, iată câteva:

  1. Vizionează filme sau seriale în germană cu subtitrare în română sau chiar germană;
  2. Citește reviste, articole, vizionează emisiuni sau ascultă audiobook-uri în limba germană;
  3. Ascultă piese în limba germană și descoperă artiștii tăi preferați;
  4. Există numeroase jocuri online care facilitează învățarea limbii germane;
  5. Participă la cursuri online de germană din confortul propriei case;

În România, dorința de învățare a limbii germane este în continuă creștere. Pentru a contribui la dezvoltarea mediului germanofon și din interesul pentru educația în limba germană, am înființat Asociația Gutenberg – cea mai mare comunitate și rețea de tineri vorbitori de limba germană din România, însumând peste 160+ de proiecte și programe educaționale în 12+ ani de activitate.

Programele educaționale în limba germană desfășurate în cadrul Asociației au început să devină tot mai solicitate. De aceea, am decis să dezvoltăm o serie de cursuri în limba germană, pentru toate categoriile de vârstă și diferite nivele lingvistice, în cadrul a două inițiative complementare de tip start-up:

– Centrul Gutenberg ( www.invatagermana.ro ): cursuri de limba germană pentru adulți și companii;

– Centrul Didacto ( www.didacto.ro ) : cursuri și activități educaționale în limba germană pentru copii.

Limba germană ne-a oferit șansa de a obține burse, de a participa la programe de formare, tabere educaționale și cunoașterea de oameni faini. Cunoașterea acestei ne-a deschis calea către o educație făcută altfel și către alte mentalități, iar de-a lungul timpului am înțeles mai bine și care este plus valoarea pe care limba germană o aduce pentru carieră și piața muncii.

Adulții cunoscători de germană au un avantaj major pe piața muncii atât în România, cât și în străinătate. Limba germană îți asigură un salariu mai mare, șanse mai ridicate de angajare și o poziție mai înaltă în cadrul unei companii.

La copii, avantajele sunt mai mari în dezvoltarea creierului și comportamentului, precum și în domeniul educației, deoarece aceștia au acces la unități de învățământ de calitate în țară și în străinătate și o mulțime de oportunități de a participa la programe extracurriculare, burse, schimburi de experiență și multe altele.

Cursuri online de germană pentru adulți la Centrul Gutenberg

O inițiativă marca Gutenberg prin care sunt sprijiniți adulții în procesul de învățare a limbii germane este Centrul Gutenberg. Aceștia participă la cursuri online și au acces la resurse educaționale interactive, care urmăresc ca învățarea limbii germane să se facă conform cerințelor încadrării în standardele lingvistice europene. Mai mult, pentru a vă îmbunătăți cunoștințele de limba germană și pentru a le practica pe cele deja existente, Centrul Gutenberg organizează cursuri conversaționale cu un nativ vorbitor de limba germană.

Cursurile au loc online și atât noi, cât și cursanții noștri afirmăm că există o serie întreagă de avantaje, cum ar fi costurile mai reduse și faptul că poți învăța limba germană de unde dorești tu.

Dacă nu ai experimentat niciodată învățarea în mediul online, mai ales a unei limbi străine, există posibilitatea de a participa la un curs introductiv de germană 100% gratuit.

Cursuri online de germană pentru copii la Centrul Didacto

O altă inițiativă marca Gutenberg, focusată pe sprijinirea copiilor în învățarea limbii germane, este Centrul Didacto, care le oferă copiilor experiențe educaționale calitative, online și offline. Misiunea Didacto este de a crește generații de copii încrezători care vor ajunge acolo unde își propun.

Activitățile din mediul online sunt formate din cursuri și ateliere conversaționale de limba germană pentru copiii cu vârste cuprinse între 8-14 ani, cu orice nivel de germană (începător, intermediar și avansat).

Activitățile offline au loc vara și iarna sub forma de tabere de germană de zi în Cluj-Napoca sau cu cazare la munte, având și tematici diverse.

Participă la sesiunile gratuite demonstrative organizate de Centrul Didacto pentru a face cunoștință cu noi și echipa noastră, pentru a afla cum se desfășoară cursurile și ce metode de predare folosim, precum și pentru testarea nivelului de limbă.

Centrul Gutenberg și Centrul Didacto te ajută să înveți limba germană, indiferent de vârsta sau locul unde te afli!

 

 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Anunț consultare publică: Proiect de hotarare privind stabilirea chiriei pentru spațiile și terenurile cu altă destinație decât locuință, precum și aprobarea diferitelor tarife pentru anul 2022

ANUNT nr. 21737/22.09.2021 Prin prezenta aducem la cunostinta publicului, in temeiul art. 7 , alin. 1 si alin. 2 din...

Închide