inTurda.ro

Pădurea-parc Făget: O nouă zonă de agrement și recreere în natură pentru clujeni

 Breaking News

Pădurea-parc Făget: O nouă zonă de agrement și recreere în natură pentru clujeni

Pădurea-parc Făget: O nouă zonă de agrement și recreere în natură pentru clujeni
septembrie 30
13:06 2021

Pădurea-parc Făget: o nouă zonă de agrement și recreere în natură pentru clujeni
Primăria municipiului Cluj-Napoca – Municipiul Cluj-Napoca și Zona Metropolitană Cluj au amenajat prima pădure-parc din județul Cluj și una dintre primele din România în cadrul proiectului cu finanțare europeană Urbfordan.

Prin acest proiect, în pădurea Făget au fost semnalizate piste pentru biciclete și poteci tematice. De asemenea, au fost montate panouri informative privind biodiversitatea (fauna și flora) din zonă și băncuțe de odihnă, un amfiteatru în aer liber, o platformă educativă, un punct de observație geologică, o platformă de relaxare și un refugiu.

”Intervenția a fost gândită cu un impact minimal asupra mediului. În baza unui parteneriat cu Facultatea de Știința și Ingineria Mediului au fost realizate un plan strategic și un plan operațional pentru această zonă, ambele având ca element central protejarea biodiversității.

Proiectul URBforDAN a fost derulat în perioada iunie 2018 – septembrie 2021, de Primăria municipiului Cluj-Napoca și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, în cadrul unui consorțiu internațional de orașe, condus de Ljubljana.”, informează Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Foto: arhivă URBforDAN

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Restricții anti-Covid în municipiul Turda

Hotărârea nr. 197 din 29 septembrie 2021 privind stabilirea unor măsuri de diminuare a impactului tipului de risc, în aplicarea...

Închide