inTurda.ro

Saint-Gobain a finalizat achiziția Duraziv

Saint-Gobain a finalizat achiziția Duraziv

Saint-Gobain a finalizat achiziția Duraziv
octombrie 01
10:09 2021
Saint-Gobain a cumpărat producătorul român de materiale de construcții Duraziv, tranzacție care a fost finalizată, ieri, 30 septembrie. Echipa Deloitte Corporate Finance a asistat acționarii Duraziv în vânzarea afacerii către liderul mondial.
Saint-Gobain a finalizat achiziția Duraziv

Duraziv a fost fondată în 2003 de către Daniel și Irina Guzu, și a devenit rapid un jucător important pe piața materialelor de construcții. De asemenea, este prima companie locală care a dezvoltat vopsele ecologice, odată cu lansarea gamei sale inovatoare „Duraziv Fără Miros”.

Saint-Gobain este o companie multinațională franceză cu venituri de 38 de miliarde de euro în 2020, cu o vastă experiență și capacitate de inovare. Această tranzacție va crește cota de piață a companiei și va îmbogăți oferta către clienții din domeniul construcțiilor.

„În ultimii ani am avut câteva tentative de vânzare a companiei care au eșuat. Sunt mulțumit că fabrica pe care am creat-o ajunge sub managementul unui lider mondial, care poate să facă din ea un jucător important pe piața europeană, oamenii cu care am lucrat având posibilitatea unor culmi pe plan profesional”, a declarat Daniel Guzu, fondator al Grupului Duraziv.

În luna mai a acestui an, Saint-Gobain a anunțat încheierea unui acord pentru achiziționarea grupului Duraziv.

Nouă linie de producție la fabrica Saint  Gobain din Turda

Saint Gobain a anunțat recent o investiție de 45 de miliaone de euro într-o nouă linie de producție a gips-cartonului în fabrica de la Turda. Investiția de circa 45 de milioane de euro vizează creșterea capacității de producție a plăcilor din gips-carton pentru a satisface nevoile în creștere ale pieței din România și din regiune. Compania tura la maxim motoarele pentru producția de plăci din gips-carton, lucru care a făcut ca o parte din cerere să fie acoperită din importuri.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Oferte pentru sectorul blocat din autostrada A3: Câmpia Turzii – Chețani

Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a anunțat, joi, că au fost depus ofertele pentru sectorul blocat din autostrada A3,...

Închide