inTurda.ro

Alertă alimentară în cazul a două sortimente de pâine vândute într-un lanţ de hipermarketuri

Alertă alimentară în cazul a două sortimente de pâine vândute într-un lanţ de hipermarketuri

Alertă alimentară în cazul a două sortimente de pâine vândute într-un lanţ de hipermarketuri
octombrie 13
11:55 2021

Alertă alimentară în cazul a două sortimente de pâine vândute într-un lanţ de hipermarketuri. Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), drojdia folosită era contaminată cu oxid de etilenă.

E vorba de o alertă datorită identificării în drojdie lichidă a oxidului de etilenă. Această drojdie lichidă a fost introdusă în compoziţia pâinii. Drojdia provine din alt stat membru, iar ca urmare a analizei de risc s-a constatat că au fost fabricate şi comercializate 14 loturi de pâine în toate lanţurile de supermarketuri din România. Din cele 40.000 de bucăţi care au ajuns în acest supermarket, 10.000 au fost vândute, restul au fost retrase înainte de a ajunge la raft. Există în Europa un sistem rapid de alertă şi am fost notificaţi că a fost identificat un adititv contaminat cu oxid de etilenă. E potenţial cancerigen, dar în aceste produse cum e cazul pâinii, îngheţatei, în urma analizei nu s-a identificat în aceste produse, pentru că cantitatea este infimă fiind nedetectabilă”, transmite ANSVSA.

Autoritatea a transmis în 8 octombrie o alertă alimentară referitoare la două produse de panificaţie vândute de Auchan pe 6 octombrie 2021, conform Ziare.com.

Auchan România atrage atenţia consumatorilor să nu consume produsele Bagheta French 300 grame şi Demi Bagheta French 110 grame, achiziţionate în data de 6 octombrie 2021 din cele 34 de magazine din reţeaua sa.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Ofertă Blue Air: Cumperi 1 BILET, PRIMESTI 1 GRATUIT!

E ZIUA TA NOROCOASA: CUMPERI 1 BILET, PRIMESTI 1 GRATUIT! 🍀🍀🎉🎉 Cine a spus ca 13 nu e cu noroc?...

Închide