inTurda.ro

Iohannis: Acces doar în baza certificatului verde la aproape toate activitățile, masca obligatorie peste tot, noapte vor putea circula doar vaccinații

Iohannis: Acces doar în baza certificatului verde la aproape toate activitățile, masca obligatorie peste tot, noapte vor putea circula doar vaccinații

Iohannis: Acces doar în baza certificatului verde la aproape toate activitățile, masca obligatorie peste tot, noapte vor putea circula doar vaccinații
octombrie 20
18:34 2021

Masca redevine obligatorie atât in interior, cat si in exterior, incepand de luni, a anunțat presedintele Klaus Iohannis. De asemenea, de luni intra in vacanta si elevii de gimnaziu si liceu, nu doar cei din ciclul primar, timp de doua saptamani.

Principalele declarații ale președintelui:

  • Am discutat desprvaccinare, școli și restricții. Dacă vrem să soprească pandemia, singura soluție estvaccinarea. În vestul. Europei, undoamenii s-au vaccinat, pandemia nu mai are efect.
  • La noi în România s-a declanșat o adevărată catastrofă. Dacă vă vaccinați, scăpați dboală.
  • Până când vă convingeți să vă vaccinați, nevoidrestricții.
  • Începând dluni vacanță școlară pentru două săptămâni.
  • Începând dluni, masca devinobligatoripesttot, și la școală, și la cinematograf, și pstradă.
  • Vor fi restricții începând dluni, guvernul va stabili măsurile. Va fi restricționată noaptea, excepțifăcând cei vaccinați. La majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde.

Am discutat despre vaccinare, despre școli și despre restricții.

Dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție e vaccinarea. Vaccinarea oprește pandemia. Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu e așa. În vestul UE, unde lumea s-a vaccinat în masă, pandemia practic nu mai are impact. În partea noastră a UE e mai complicat.

În România s-a declanșat o adevărată catastrofă.

Dragi români, dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă.

Deci dragi români, vaccinați-vă dacă vreți să nu ajungeți la spital și la ATI. Nu îi credeți pe cei care vă mint că pățiți ceva dacă vă vaccinați.

Până atunci, până vă convingeți să vă vaccinați, din păcate e nevoie de restricții prin care să putem avea grijă de cei vulnerabili.

Școlile sunt puternic afectate. În mod normal, începând de lunea viitoare, ar fi vacanță pentru cei mici. Am decis azi ca vacanță să fie valabilă pentru toate clasele timp de 2 săptămâni – gimnaziu, liceu, generală.

Începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot, interior și exterior, și în târguri, și la cinema, și dacă vă plimbați pe stradă.

Este regretabil, dar trebuie să instituim restricții care vor intra luni în vigoare.

Guvernul va decide cel târziu vineri ce restricții intră în vigoare după ce experții vor stabili cu toate detaliile aceste norme.

Exemple: va fi restricționată circulația noaptea, cu excepția celor vaccinați și a celor cu treabă legitimă.

În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde. Cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții.

Până atunci, vă doresc tuturor multă sănătate.”, a transmis Președintele Klaus Iohannis.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Iohannis a anunțat noi restricții. Vacanță forțată timp de două săptămâni, masca redevine obligatorie peste tot

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, după ședința cu premierul interimar Florin Cîțu și mai mulț oficiali din domeniul sănătății, că de luni vom...

Închide