inTurda.ro

VIDEO. Sărbătoare la Sticla Arieșul Turda. 60 de ani de la câștigarea Cupei României

VIDEO. Sărbătoare la Sticla Arieșul Turda. 60 de ani de la câștigarea Cupei României

VIDEO. Sărbătoare la Sticla Arieșul Turda. 60 de ani de la câștigarea Cupei României
noiembrie 12
16:40 2021

Pe 12 noiembrie 1961, divizionara secundă Arieșul Turda reușea una dintre minunile fotbalului autohton, cucerind Cupa României, după 2-1 în finala cu Rapid! Până atunci, doar Metalul Reșița mai izbutise ca din „B” să ia Cupa, în ’54. Iar după aceea, o performanță similară au bifat Chimia Rm. Vâlcea (’73) și Rapid (’75). 

➡️Pe 12 noiembrie 1961, divizionara secundă Arieșul Turda reușea una dintre minunile fotbalului autohton, cucerind Cupa României, după 2-1 în finala cu Rapid.

Imediat după meci, am mers, alături de rapidiști, la un eveniment organizat de federație. Ne-a impresionat secundul lor, Ștefan Filote, care a zis: «Vreau să închin acest pahar de șampanie în cinstea a 11 tineri care au arătat cum se apără culorile unui colectiv!».

Lui Filote i-au dat lacrimile de emoție, giuleștenii stăteau cu capetele în pământ. Acele vorbe au însemnat enorm pentru noi, care eram niște anonimi pe lângă Ozon, Greavu, Motroc, Macri, Kraus, Nae Georgescu și celelalte vedete din Grant”.

Pentru triumful din 12 noiembrie ’61, fiecare fotbalist al Arieșului a primit 2.700 de lei, o cravată și trei metri de stofă! La începutul anilor ’60, salariul mediu în România era de circa 900 de lei.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Motive pentru care pierzi bani la cazinou în 2021

 Toată industria cazinourilor și a jocurilor de noroc a fost înființată cu scopul de a face bani. Totuși, jucătorii caută...

Închide