inTurda.ro

CJ Cluj – Un important drum turistic va fi modernizat cu fonduri europene

CJ Cluj – Un important drum turistic va fi modernizat cu fonduri europene

CJ Cluj – Un important drum turistic va fi modernizat cu fonduri europene
noiembrie 22
15:45 2021

Consiliul Județean Cluj a obținut, în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, o nouă finanțare europeană nerambursabilă. În valoare de 1.279.306 lei, aceasta vizează realizarea etapei de proiectare pentru obiectivul de investiții „Modernizare drum județean 103K Căpușu Mare/DN1-Agârbiciu-Râșca-Beliș/DN1R, între kilometri 9+435 și 35+155 și DJ 103L intersecție cu DJ 103K-Râșca, între kilometri 5+100 și 8+000”.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Am obținut acești bani europeni pentru pregătirea unui proiect ce urmează a fi depus și finanțat în următoarea perioadă de programare, 2021-2027. Consiliul Județean a început deja întocmirea documentației tehnico-economice aferente modernizării celor aproximativ 29 de km de drum județean, astfel încât până în luna iulie 2022 etapa de proiectare să fie finalizată. Ulterior, vom depune proiectul în vederea obținerii finanțării europene pentru execuția propriu-zisă”.

De o complexitate ridicată, lucrările de intervenție care se vor realiza pe aceste drumuri județene de importanță turistică vor începe de la fundaţia căii de rulare şi se vor încheia cu așternerea a două straturi de asfalt, binder şi start de uzură. De asemenea, proiectul prevede şi realizarea de acostamente, şanţuri, rigole şi podețe, racorduri la drumurile laterale, montarea de parapeți metalici, investiția urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră.

 

Biroul de presă

22 noiembrie 2021

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
SALINA TURDA – Program de vizitare în perioada minivacanței de 1 Decembrie

Anunț: Dragii noștri,🤗 În perioada minivacanței de 𝟏 𝐃𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, #Salina Turda va funcționa în 𝒑𝒓𝒐𝒈𝒓𝒂𝒎 𝒏𝒐𝒓𝒎𝒂𝒍 – zilnic, între orele...

Închide