inTurda.ro

VIDEO. Accident mortal la Cluj! Poliția îl caută pe biciclistul care ar fi provocat accidentul

VIDEO. Accident mortal la Cluj! Poliția îl caută pe biciclistul care ar fi provocat accidentul

VIDEO. Accident mortal la Cluj! Poliția îl caută pe biciclistul care ar fi provocat accidentul
noiembrie 23
17:51 2021

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au intervenit la un accident de circulație semnalat la data de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 14.00, în Piața Ștefan cel Mare.

Un profesor universitar din Cluj a avut parte de o moarte cumplită. Bărbatul de 64 de ani a fost lovit mortal de o autoutilitară, în timp ce se afla pe un trotuar în centrul oraşului, scrie observatornews.ro

Şoferul de 36 de ani a încercat să evite un biciclist, însă l-a lovit în plin pe un profesor de la Facultatea de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, informează reporterul Observator Alex Prunean.

Incidentul a avut loc luni, la ora 14.00, în Piaţa Ştefan cel Mare, într-o zonă în care se lucrează, iar trotuarul este de doar 50 de centimetri. Acum oamenii legii încearcă acum să dea de biciclist, considerat autorul moral al accidentului şi care şi-a văzut liniştit de drum ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Impactul în urma căruia a rezultat decesul unui pieton a fost produs între o autoutilitară condusă de un bărbat din Cluj-Napoca, înspre strada Dorobanților și un bărbat de 64 de ani din același municipiu, care se deplasa în calitate de pieton pe trotuarul din partea stângă aferent direcției de deplasare anterior amintite.

În urma activităților de cercetare și verificare a modului și a circumstanțelor în care a avut loc respectivul eveniment, a reieșit faptul că în dinamica producerii acestuia, o persoană ar fi condus o bicicletă prin Piața Ștefan cel Mare dinspre Piața Timotei Cipariu, cu direcția spre Piața Avram Iancu, pe banda de circulație destinată transportului în comun.

La intersecția cu strada Traian Moșoiu acesta ar fi schimbat succesiv benzile de circulație spre stânga, printre autoturismele care circulau pe segmentul respectiv de drum, fiind acroșat de autoutilitară, moment în care aceasta din urmă, printr-o manevră de evitare a impactului a pătruns pe trotuarul din partea stângă.

Deși după producerea evenimentului rutier conducătorul bicicletei ar fi constatat prin propriile simțuri faptul că în urma evenimentul a rezultat vătămarea unei persoane, acesta nu ar fi rămas la locul impactului.

În continuare sunt efectuate verificări în vederea stabilirii identității persoanei care se deplasa pe bicicletă.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.

Persoanele care pot furniza informaţii cu privire la identitatea bărbatului care se deplasa pe bicicletă,  sunt rugate să sesizeze Poliția municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier sau să apeleze numărul unic de urgență 112!

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
POLIȚIA LOCALĂ TURDA – Activitate Educativă ” drepturile copiilor ” 

Comunicat: POLIȚIA LOCALĂ TURDA - Activitate Educativă ” drepturile copiilor ”  Poliția Locală Turda  în data de  22.11.2021 în baza...

Închide