inTurda.ro

VIDEO. A început înzăpezirea pârtiilor la Buscat Resort – Băișoara

VIDEO. A început înzăpezirea pârtiilor la Buscat Resort – Băișoara

VIDEO. A început înzăpezirea pârtiilor la Buscat Resort – Băișoara
noiembrie 25
13:42 2021

Administratorii domeniului schiabil din Buscat au demarat procesul de inzapezire pe partiile din statiune! Dacă vremea va ține cu cei care administrează pârtiile, în curând se va putea și schia.

Am inceput inzapezirea partiilor, va tinem la curent cu evolutia si cu data deschiderii domeniului schiabil.”, au transmis reprezentantii resortului.

La Buscat, pârtiile sunt concesionate și administrate privat și au fost făcute realizate investiții mari în ultimii ani. Ultima coborâre pe pârtie, în 2021, a fost în data de 1 mai.

 
 
La Buscat te asteapta 5 partii de ski, una fiind pentru incepatori dotata cu baby lift, pârtia albastră (1300m), pârtia verde (1700m), pârtia roșie (800m), pârtia neagră (900m) si o partie pentru sanius. Partiile sunt suspendate la intersectia cu soseaua, fiind unite in varful muntelui Buscat si la poalele muntelui, langa telescaun.
Varful Buscat are o inaltime de 1676 m, si este situat la 60 de km de Cluj Napoca si aproximativ 100 km de Alba Iulia, Targu Mures si Zalau si la 3 km de statiunea Baisoara.
Pârtiile sunt deservite de o modernă instalaţie de transport pe cablu de tip telescaun, cu o capacitate de 1500 de persoane/oră. Telescaunul se poate lua chiar de la baza partiilor , asadar economisiti timp si energie pe care le veti dedica sportului. Durata de urcare este de 5 minute, timp in care puteti admira frumusetea zonei Buscat. Partia de incepatori este dotata cu baby-lift, astefl incat orele de initiere in schi sa fie o adevarata placere.

….si cand veti vrea sa faceti o pauza , sa beti un pahar de vin fiert, sa mancati ceva sau sa stati cu prietenii la o vorba, va invitam la Apre-ski sau la Cabana Lupilor, situata la baza partiei. Pentru a putea sta fara griji, vom avea noi grija de masina dvs, punandu-va la dispozitie parcarea cu 850de locuri, amenajata si pazita.

 
Share

Related Articles