inTurda.ro

Mega Image și Carrefour, în atenția ANPC: Trei magazine au fost ÎNCHISE temporar. S-au dat AMENZI uriașe

Mega Image și Carrefour, în atenția ANPC: Trei magazine au fost ÎNCHISE temporar. S-au dat AMENZI uriașe

Mega Image și Carrefour, în atenția ANPC: Trei magazine au fost ÎNCHISE temporar. S-au dat AMENZI uriașe
noiembrie 26
08:20 2021

Inspectorii sanitari au controlat 2 magazine Mega Image și un Carrefour Market din Capitală și au găsit mai multe nereguli, după care au aplicat mai multe sancțiuni, cerând și închiderea acestora pentru șase luni.

Au fost controlate magazinele Mega Image din Șos. Pantelimon nr. 243 și 286 și Carrefour Market din Sos Pantelimon nr. 249. În urma controalelor, au fost aplicate amenzi contravenționale, în cuantum de 45.000 lei.

După controlul comisarilor, s-a dispus retragerea definitivă de la comercializare a tuturor produselor alimentare cu deficiențe, oprirea temporară a prestării serviciilor, dar și a comercializării de produse. De asemenea, comisarii au propus și câte o sancțiune de suspendare temporară a activității fiecărei unități verificate pe o durată de cel mult 6 luni.

Ce nereguli au găsit inspectorii ANPC: 

• expunerea la comercializare, în vitrina caldă (rotisor) a diferite produse tratate termică, sub tăvile de dedesubt aflându-se mucegai, rugină, precum și un strat grosier de grăsime
• prezența, sub tăvile vitrinei de comercializare legume/fructe ambalate și vrac, în stare refrigerată, a ruginei, pe toată suprafața, precum și a unui grad avansat de uzură, mucegai
• aceeași situație întâlnită și la vitrina raionului de pește sau la cea cu produse lactate
• prezența, în vitrinele de patiserie și panificație sau în cele de cofetărie, a unor tăvi din inox cu strat gros de arsură, grăsimi cu particule de praf, rugină, lichid acumulat în exces cauzat de uncționarea precară a agregatelor și resturi alimentare.
• comercializarea de legume/fructe cu modificări organoleptice de aspect, culoare și consistență, care prezentau mucegai, deshidratare sau lovituri mecanice și pete
• comercializare de produse congelate cu acumulare de gheață în ambalaj sau arsuri de congelare
• utilizarea unor agregate de gătire neigienizate corespunzător, cu urme de arsuri, rugină, baie de prăjire cu utilizare excesivă, cu culoare modificată.

Nicio zi fără curățenie!

Aceasta va fi noua deviză a ANPC atâta vreme cât voi fi președintele acestei instituții. Este inadmisibil ca unii operatori economici să folosească sănătatea românilor pe post de monedă de schimb pentru profituri.

Vreau să se înțeleagă foarte clar faptul că nu mai acceptăm să găsim în continuare praf, rugină, fructe stricate, vitrine neigienizate…mizerie care să pună în pericol sănătatea consumatorilor!”, a declarat președintele ANPC, Mihai Culeafă.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Muzeul de Istorie Turda organizează Sesiunea științifică „50 de ani de cercetări arheologice în castrul de la Potaissa”

Muzeul de Istorie Turda organizează, în perioada 26-27 noiembrie 2021, Sesiunea științifică „50 de ani de cercetări arheologice în castrul...

Închide