inTurda.ro

Carantină obligatorie pentru românii care se întorc din aceste ţări. Noua listă roşie

Carantină obligatorie pentru românii care se întorc din aceste ţări. Noua listă roşie

Carantină obligatorie pentru românii care se întorc din aceste ţări. Noua listă roşie
noiembrie 30
07:46 2021

A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic. Cine a intrat în zona roșie?

Lista ţărilor considerate cu risc epidemiologic a fost actualizată, vineri, iar Monaco este inclus în zona roşie, din cauza incidenţei ridicate a cazurilor de COVID-19. Italia şi Malta intră în zona galbenă, după creşterea ratei de infectare.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat  Hotărârea nr. 106  privind actualizarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Noua lista a intrat în vigoare pe 29 noiembrie 2021, la ora 00:00.

 VEZI LISTA actualizată aici.

În zona galbenă au intrat: din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: România şi Guam; din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Italia, Aruba, Malta şi Insulele Virgine ale Statelor Unite, potrivit News.ro.

Pe lista statelor cu cod roșu se află majoritatea țărilor din Europa, mai puțin Franța, Italia, Portugalia sau Finlanda.

Africa a devenit cea mai periculoasă zonă de pe glob

Comisia Europeană propune suspendarea zborurilor din sudul Africii, din cauza noii „variante îngrijorătoare” a coronavirusului B.1.1.529, anunță Ursula von der Leyen.

Franța a suspendat de urgență sosirile din 7 țări, între care și Africa de Sud din cauza descoperirii „unei noi variante a coronavirusului deosebit de îngrijorătoare”, a anunțat Guvernul francez, potrivit AFP.

Această măsură, aplicată „pentru o perioadă minimă de 48 de ore”, vizează și călătorii care provin din Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia și Eswatini. „Persoanele care au călătorit în ultimele 14 zile într-una dintre aceste țări sunt invitate să anunțe autoritățile și să efectueze cât mai curând un test de screening RT-PCR”, mai adaugă Guvernul francez.

Și Germania urmează să refuze intrarea pe teritoriul său a unor călători străini care provin din Africa de Sud, după descoperirea noii variante SARS-CoV-2 – B.1.1.529, a anunţat vineri ministrul german în exerciţiu al Sănătăţii Jens Spah. Italia a anunţat o măsură similară, vizând sosiri din Sudul Africii.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Comunicat de presa Primăria Turda – Modificare Program 1 Decembrie

Programul zilei de 1 Decembrie 2021 Ziua Națională a României Din motive obiective, independente de vointa noastra, ceremonialul militar –...

Închide