inTurda.ro

Primele țări din Europa care anunță AMENZI pentru cei care refuză vaccinul obligatoriu

Primele țări din Europa care anunță AMENZI pentru cei care refuză vaccinul obligatoriu

Primele țări din Europa care anunță AMENZI pentru cei care refuză vaccinul obligatoriu
noiembrie 30
16:26 2021

După Austria, și Grecia anunță măsura vaccinării obligatorii, însă doar pentru persoanele de peste 60 de ani. Conform Digi24, în caz de refuz, grecii vor primi amendă 100 de euro pentru fiecare lună în care nu-și fac vaccinul. În Austria, amenzile pentru persoanele care refuză vaccinul obligatoriu pot ajunge până la 7.200 de euro, potrivit unui proiect de lege.

Rezidenții austrieci care refuză vaccinul COVID-19 riscă să fie amendați cu până la 7.200 euro începând cu februarie 2022, când vaccinarea devine obligatorie în Austria, arată un proiect de lege citat de Euractiv. Vaccinarea obligatorie se va aplica de anul viitor tuturor celor care au domiciliul permanent în Austria.

Potrivit proiectului de regulament consultat de ziarul austriac Die Presse, sunt scutiți de amendă doar cei care nu pot fi vaccinați din motive de sănătate.

Proiectul nu precizează în forma prezentă dacă și vaccinările de rapel vor fi obligatorii sau dacă cei recuperați după boală vor fi tratați în mod egal cu persoanele nevaccinate.

Proiectul de lege va fi prezentat pe 6 decembrie, iar până atunci ministrul Sănătății, Wolfgang Mückstein, și cel al Constituției, Karoline Edtstadler, se vor întâlni cu experți și membrii opoziției pentru discuții.

Ce precizează însă proiectul: cei care nu se prezintă la centrele de vaccinare vor fi convocați la autoritățile administrației regionale. Dacă ignoră de două ori somația, vor fi amendați cu 3.600 de euro.

În cazul în care încălcarea legii vaccinării împotriva COVID-19 constituie un ”risc serios” la adresa sănătății altor persoane sau dacă un rezident austriac continuă să ignore ordinul de a se prezenta în fața autorității regionale, amenda crește până la un maxim de 7.200 euro.

În Austria, rata vaccinării a ajuns la 65,2%.

Grecia: Vaccin obligatoriu pentru vârstnici sau amendă de 100 de euro pe lună

Grecia a anunțat marți că va impune obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 pentru toate persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, o măsură drastică luată într-o perioadă în care țara se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri. Cei care vor refuza să se vaccineze vor fi amendați cu câte 100 de euro în fiecare lună, începând din 16 ianuarie, relatează Reuters.

Grecia are o rată de vaccinare de 63%, iar în ultimele săptămâni programările au crescut, după ce și numărul cazurilor a crescut, iar autoritățile au impus noi restricții.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
VIDEO: Noul model Dacia Jogger disponibil pentru comandă de la 1 decembrie

Noul vehicul de familie Jogger, al mărcii Dacia, poate fi comandat începând cu 1 decembrie în toată rețeaua de dealeri...

Închide