inTurda.ro

VIDEO: Momentul deschiderii traficului pe autostrada A10 Sebes Turda, 30 noiembrie 2021

VIDEO: Momentul deschiderii traficului pe autostrada A10 Sebes Turda, 30 noiembrie 2021

VIDEO:  Momentul deschiderii traficului pe autostrada A10 Sebes Turda, 30 noiembrie 2021
noiembrie 30
16:38 2021

📌Marți, 30 noiembrie 2021, a fost deschisă circulația pe Lotul 2 din Autostrada Sebeș – Turda, conform Planului de Management de Trafic aprobat de către CNAIR și IGPR.

📌Traficul va rămâne restricționat pe o bandă pe sens, pe o distanță de 1,5 km, până în luna aprilie-mai 2022.

În zona Dealului Oiejdea, unde au apărut alunecări de teren, una dintre căi nu este încă finalizată. Ca atare, pe acest sector -de 1,5 km- se va circula în ambele sensuri, dar pe o singură cale, în regim de Drum Național. Situația a impus limitarea vitezei la 60 km/h în zona respectivă, dar și limitarea la 100 de km/h pe restul lotului 2.

📌Constructorul va trebui să monteze toate elementele de siguranță și să semnalizeze prin marcaje provizorii zonele unde acestea nu sunt definitivate.

📌Pentru că Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și CNAIR pun pe primul loc interesul public au luat decizia deschiderii circulației anul acesta, dar cu restricțiile impuse de situația din teren.

Deschiderea circulației nu va însemna însă că Antreprenorul va fi scutit de finalizarea tuturor lucrărilor, așa cum prevede contractul. Deși se află în întârziere, antreprenorul și-a asumat că încheie toate lucrările, până în aprilie 2022.

Începand cu această oră se circulă pe Lotul 2 al A10, Sebeș-Turda.
Vă rugăm circulați cu atenție și respectați semnalizarea rutieră temporară montată în zonele cu restricții.
În zona dealului Oiejdea, pe un sector de 1,5 km circulația rutieră se desfășoară pe o singură cale în ambele sensuri, în regim de DN, iar viteza este limitata la 60 de km/h.
Limita maximă de viteză pe restul Lotului 2 al A 10 este limitata la 100 km/h, până la finalizarea lucrărilor, termenul asumat de Anteprenor fiind luna aprilie 2022.”, au transmis reprezentanții CNAIR.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Primele țări din Europa care anunță AMENZI pentru cei care refuză vaccinul obligatoriu

După Austria, și Grecia anunță măsura vaccinării obligatorii, însă doar pentru persoanele de peste 60 de ani. Conform Digi24, în...

Închide