inTurda.ro

Deputat Burciu Cristina: La Mulţi Ani, România! La Mulţi Ani, iubiţi turdeni!

Deputat Burciu Cristina: La Mulţi Ani, România! La Mulţi Ani, iubiţi turdeni!

Deputat Burciu Cristina: La Mulţi Ani, România! La Mulţi Ani, iubiţi turdeni!
decembrie 01
12:42 2021

Parlamentul României

Camera Deputaţilor

Grupul Parlamentar al Partidului Național Liberal

DECLARAȚIE DE PRESĂ

La Mulți Ani, România!

La Mulți Ani, dragi români!

 

       Aniversarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 reprezintă un moment fundamental, istoric, de inegalabilă importanţă pentru toţi românii. Orice cuvânt spus sau scris referitor la celebrarea a 103 ani de la naşterea statului unitar român, de la înfiinţarea României, cred că este mult prea neînsemnat, în raport cu uriaşa ocazie de a trăi pe viu acest moment, oriunde suntem astăzi, în țară sau în străinătate!

       Acum, când sărbătorim cea mai strălucită pagină a istoriei româneşti, consider că trebuie să avem un moment de reflecţie, mai ales în legătură cu ceea ce ni s-a transmis în cadrul Marii Adunări Naţionale de la Alba Iulia, care a votat în unanimitate istorică „Declaraţia de Unire cu Ţara”.

Motto-ul Marii Uniri de la Alba Iulia a fost unul pe cât de simplu, pe atât de pilduitor: „Unirea face puterea!”. Aceste cuvinte sunt, de fapt, chintesenţa rezistenţei naţiunii române, şi, chiar dacă după actul Unirii ne-au fost smulse părţi importante din trupul reîntregit al ţării, doar prin unitate, solidaritate, toleranţă şi bună înţelegere am reuşit să răzbim până la aniversarea de astăzi!

Măreţia zilei de 1 Decembrie 1918 este certificată de faptul că desăvârşirea unităţii naţionale nu a fost opera niciunui om politic, a niciunui guvern, a niciunui partid, ci a reprezentat realizarea istorică a întregii naţiuni române, o continuare firească a evoluţiei statului naţional.

Iată de ce suntem obligaţi să evaluăm, la modul general, ca naţiune şi popor, dar şi individual, fiecare dintre noi, dacă prin tot ceea ce facem în fiecare zi reuşim să perpetuăm, cu mândrie, demnitate şi responsabilitate, moştenirile fundamentale ce ne-au fost lăsate de făuritorii statului naţional unitar român!

             

La Mulţi Ani, România!

La Mulţi Ani, români de pretutindeni!

La Mulţi Ani, dragi clujeni!

La Mulţi Ani, iubiţi turdeni!

 

Deputat PNL Cluj,

Cristina BURCIU

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Avram Gal, Vicepreședinte ALDE: Dumnezeu să binecuvinteze România și pe români! La multi ani!

Avram Gal, Vicepreședinte ALDE: 1 decembrie 1918 avea să fie un moment astral în istoria României și a românilor. La...

Închide