inTurda.ro

Atenționare meteorologică – COD GALBEN. Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ local la munte și în nord-vest, viscol în zona montană înaltă

Atenționare meteorologică – COD GALBEN. Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ local la munte și în nord-vest, viscol în zona montană înaltă

Atenționare meteorologică – COD GALBEN. Fenomene vizate:  ninsori însemnate cantitativ local la munte și în nord-vest, viscol în zona montană înaltă
decembrie 23
19:21 2021
Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN
Ziua/luna/anul: 23-12-2021 Ora : 12:00 Nr. mesajului:1
Intervalul : conform textelor;
Zonele afectate : conform textelor și hărții;
Fenomene : conform textelor;
Mesaj :

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 23 decembrie, ora 22:00 – 26 decembrie, ora 10:00
Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și polei
Zone afectate: conform textului

      În nordul, centrul și vestul țării temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, iar cantitățile de apă, acumulate pe tot parcursul intervalului, vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, cu precădere în zona deluroasă și montană aferentă.
      În noaptea de joi spre vineri (23/24 decembrie) și în prima parte a zilei de vineri vor fi precipitații mixte în Crișana și pe alocuri în Banat și sud-vestul Transilvaniei, iar în Maramureș și local la munte, în Transilvania și în nordul Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă. Pe parcursul zilei de vineri (24 decembrie) în zonele joase de relief precipitațiile se vor transforma treptat în ploaie, iar îndeosebi în noaptea de vineri spre sâmbătă (24/25 decembrie) și sâmbătă (25 decembrie), la munte, la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile, determinând topirea stratului de zăpadă.
      Local se va forma polei.

      Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze în general de 45…55 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 24 decembrie, ora 02:00 – 24 decembrie, ora 14:00
Fenomene și zone vizate: ninsori însemnate cantitativ local la munte și în nord-vest, viscol în zona montană înaltă

      Vântul va prezenta intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.
      În Munții Apuseni,în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, în Carpații Orientali și în județele Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bistrița va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Foto: Arhiva inTurda.ro

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
✅ SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ

Buletin de presă, 23.12.2021 ✅ SITUAȚIE MĂSURI COVID-19 – JUDEȚUL CLUJ 🔴 Efective angrenate (polițiști, jandarmi, ISU și SAJ) –...

Închide