inTurda.ro

O nouă hotărâre a CJSU. Vezi și modificările privind CARANTINA aprobate de CNSU

O nouă hotărâre a CJSU. Vezi și modificările privind CARANTINA aprobate de CNSU

O nouă hotărâre a CJSU. Vezi și modificările privind CARANTINA aprobate de CNSU
ianuarie 13
15:03 2022

❗Hotărârea nr. 7 din data de 13 ianuarie 2022 privind stabilirea unor măsuri de diminuare a impactului tipului de risc, în aplicarea H.G. nr.34/06.01.2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 8 ianuarie 2022, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19, pe raza unor unități administrativ- teritoriale din județului Cluj.

➡️ Măsurile care se aplică pot fi consultate aici: https://cj.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/37/2022/01/Hotararea-nr.7-din-13.01.2022.pdf

VEZI ȘI: Modificările privind carantina aprobate de CNSU, în vigoare din data de 8 Ianuarie 2022:
👉 reducerea perioadei de carantină de la 14 la 5 zile pentru persoane vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile.
👉 reducerea perioadei de carantină de la 14 la 10 zile pentru persoane nevaccinate sau care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.
Astfel pentru contacții direcți ai unui caz COVID-19 ➡️ carantină de 5 zile pentru persoane vaccinate sau trecute prin boală și de 10 zile pentru persoane nevaccinate.
🔴 Carantinarea se aplică persoanelor care sosesc în România din anumite state sau sunt contact direct cu o persoană infectată cu SARS-CoV-2 🔴
❗ O altă modificare o reprezintă izolarea persoanelor infectate, fiind prevăzute noi reguli în cuprinsul ORDINULUI nr. 35/2022.
👉 persoanele depistate pozitiv intră în izolare 7 zile dacă sunt vaccinate sau au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.
👉 persoanele depistate pozitiv intră în izolare 10 zile dacă sunt nevaccinate sau nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.
Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Ziua Culturii Naționale va fi sărbătorită în orașul nostru printr-o serie de evenimente inedite

Primăria Turda: Ziua Culturii Naționale va fi sărbătorită în orașul nostru printr-o serie de evenimente inedite. 📖🇷🇴 Primăria Municipiului Turda,...

Închide