inTurda.ro

Un nou aeroport finalizat în curând! Investiție de aproape de 120 milioane de Euro

Un nou aeroport finalizat în curând! Investiție de aproape de 120 milioane de Euro

Un nou aeroport finalizat în curând! Investiție de aproape de 120 milioane de Euro
februarie 04
09:54 2022

Aeroportul din Brașov este aproape de finalizare, terminalul urmând să fie gata în luna noiembrie a anului în curs. Acesta este construit de către români, iar 8 companii mari și-au exprimat dorința de a zbura din Brașov. După ce întregul proiect va fi finalizat, Brașov va deveni al 17-lea oraș din România care va avea aeroport.

TAROM, Blue Air și Wizz sunt doar trei dintre companiile care vor să semneze contractul cu aeroportul din Brașov. Acestea sunt de părere că numărul pasagerilor va trece de 300.000 și, pentru ca acest lucru să fie posibil, s-au investit peste 120 de milioane de euro. Suma a fost asigurată de către Consiliul Județean Brașov, dar și de către stat.

Terminalul aeroportului din Brașov va fi al treilea ca lungime din țară. Pe primul loc se află cel din Otopeni, iar locul al doilea este ocupat de către terminalul din Cluj-Napoca. Mai mult decât atât, terminalul dă voie unui număr de peste 1,2 milioane de pasageri să îl tranziteze.

Pista va permitea decolarea și aterizarea oricăror tipuri de avioane, dar excepție va face A380, cel mai mare avion cormercial din lume.

„Interesul companiilor de zbor este foarte ridicat şi real pentru că zona Braşovului este cu potenţial şi nu depinde de sezon. Practic am avut discuţii cu toate companiile mari din România”, a spus Alexandru Anghel, directorul Dirceției de Implementare a aeroportului.

Avem un proiect de a aduce calea ferată din Ghimbav până la aeroport. Cred că vom fi primul aeroport din România care avem prevăzută cale ferată”, a continuat Alexandru Anghel.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Poliția Rutieră: cu 5 minute mai devreme la destinație?

În urma accidentului rutier în care 2 tineri și-au pierdut viața după ce autoturismul cu care circulau a căzut în...

Închide