inTurda.ro

Primăria Turda: ANUNȚ privind actualizarea valorii de impozitare a clădirilor nerezidențiale

 Breaking News

Primăria Turda: ANUNȚ privind actualizarea valorii de impozitare a clădirilor nerezidențiale

Primăria Turda: ANUNȚ privind actualizarea valorii de impozitare a clădirilor nerezidențiale
martie 10
10:43 2022

ANUNȚ

Primăria municipiului Turda – Direcția Impozite și Taxe Locale, aduce la cunoștință contribuabililor care dețin clădiri cu destinație nerezidențială, că  se apropie termenul limită de depunere al rapoartelor de evaluare.

Contribuabilii (persoane fizice și persoane juridice) care dețin în proprietate clădiri nerezidențiale, care  nu au fost reevaluate/dobândite/construite în ultimii 5 ani anteriori anului fiscal de referință, mai pot depune declarația de impunere însoțită de raport de evaluare pentru recalcularea impozitului pentru anul 2022, până la  data de 31.03.2022.

În cazul în care valoarea de impozitare nu se actualizează, la calculul impozitului se aplică cota majorată de 2% în cazul persoanelor fizice și 5% în cazul persoanelor juridice.

Termenul de plata a impozitelor și taxelor aferente semestrului I 2022 este 31.03.2022, dată până la care, pentru plata cu anticipație a impozitelor locale cu valoare mai mare de 50 de lei, (clădiri, teren și auto), se acordă bonificație de 10% la persoane fizice  și 5% la persoane juridice.

Plata impozitelor și taxelor locale poate fi efectuată la ghișeul unic din P-ța 1 Decembrie 1918 nr.31-33 , la punctele de încasare din Calea Victoriei nr.102-104 și P-ța Basarabiei nr.2 și online prin intermediul site-ului Ghiseul.ro

Director executiv DITL
Sălăgean Gabriela

Related Articles

Citește articolul precedent:
Răsturnare de situaţie: preţul petrolului scade cu 17%, la cel mai jos nivel din ultimele zile, după ce Irak şi Emiratele Arabe Unite au confirmat că vor creşte producţia

Preţul petrolului a scăzut cu până la 17% după ce presa a relatat că Emiratele Arabe Unite şi Irakul, producători...

Închide