inTurda.ro

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, propune instituirea funcţiei de director administrativ în şcoli

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, propune instituirea funcţiei de director administrativ în şcoli

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, propune instituirea funcţiei de director administrativ în şcoli
aprilie 12
12:02 2022

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că există intenția de instituire a funcţiei de director administrativ în şcoli, director care să fie o punte de legătură cu autoritatea locală.

„Directorul şcolii este cel care trebuie să fie motorul dezvoltării acelei şcoli, dar nu întotdeauna cei care sunt cei mai buni profesori au şi abilităţi manageriale, de aceea şi în urma unor întâlniri – am avut şi astăzi una cu primarii municipiilor din România, am fost de acord şi vom propune, la nivelul proiectului unei noi legi a educaţiei a învăţământului preuniversitar, instituirea funcţiei de director administrativ – care să fie o veritabilă punte de legătură între şcoală şi autoritatea locală. Director administrativ care va trebui să aibă competenţe în ştiinţe economice, în ştiinţele administraţiei publice”, a spus Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei dezbateri.

El a precizat că leaderul trebuie să rămână directorul de şcoală, iar rolurile să fie clar definite, în sensul că directorul administrativ va trebui să adere la programul managerial cu care acel director de şcoală a câştigat concursul.

„Directorul administrativ va trebui să se ocupe strict de probleme administrative, de consolidare a legăturii cu primăria, cu autoritatea locală şi să sprijine bunul mers al personalului nedidactic şi didactic auxiliar din şcoală, precum şi legătura cu comunitatea locală.

Partea administrativă e bine s-o lăsăm celor care au într-adevăr înclinare şi competenţă către management de acest tip. În şcoli, procesul educaţional este primordial, partea administrativă trebuie să susţină acest obiectiv principal, de aceea, repet, directorul administrativ va fi atâta vreme cât respectă planul managerial al directorului şcolii”, a mai spus ministrul Educației, în cadrul dezbaterii „Directori de mâine”.

 

Sursa: ziardecluj.ro

Related Articles

Citește articolul precedent:
Anunț – remediere avarie! Întrerupere furnizare apă potabilă în municipiul Câmpia Turzii

Anunț - remediere avarie Întrerupere furnizare apă potabilă în municipiul Câmpia Turzii Compania de Apă ARIEŞ anunță întreruperea furnizării apei...

Închide