inTurda.ro

Salina Turda: Vă invităm să descoperiți povestea Scării Bogaților!

Salina Turda: Vă invităm să descoperiți povestea Scării Bogaților!

Salina Turda: Vă invităm să descoperiți povestea Scării Bogaților!
iulie 18
20:37 2022

Salina Turda➡️Vă invităm să descoperiți povestea #Scării Bogaților!💎

În secolul al XIX-lea 👑Împăratului Francisc Iosif, ultimul mare principe al Transilvaniei și împărat al Austriei, este cel despre care se spune că a coborât pe #Scara Bogaților.

⏱️Din momentul acela, nici un miner nu a mai avut voie să folosească această scară, ea fiind destinată exclusiv nobililor. ➡️De aici și denumirea ei, de #Scara Bogaților.

ℹ️Cea mai veche structură de lemn din #Salina, făcută din lemn de brad. #Scara Bogaților, situată în mijlocul Sălii de Apel, servea drept acces spre minele #Terezia și #Rudolf înainte de finalizarea lucrărilor la galeria de transport.

🆒️Aici, dârele paralele, migălos tăiate pe pereți de ciocanele șovagăilor, pentru că așa li se spunea tăietorilor în sare, stau mărturie efortului istovitor al necunoscuților care au muncit aici de-a lungul secolelor.

ℹ️În traseul turiștilor prin Salina Turda este inclusă și #Scara Bogaților, un element de structură spectaculos, al cărui prezență desăvârșește experiența de vizitare a celui mai impresionant subteran din lume!💯

📌Vă așteptăm zilnic, între orele 9.00 – 19.00 cu ultima intrare în mină la ora 18.00 🤗

🌎www.salinaturda.eu

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Școala Teodor Murășanu: Cu inimile pline de durere și regret, dorim să anunțăm plecarea dintre noi a elevei Mariana Isabela Cenan

O inimă blândă a încetat să mai bată, un suflet iubit s-a ridicat către cer. Cu inimile pline de durere...

Închide