inTurda.ro

Fiscul poate pune popriri și pe conturile Revolut. Precizările ANAF

Fiscul poate pune popriri și pe conturile Revolut. Precizările ANAF

Fiscul poate pune popriri și pe conturile Revolut. Precizările ANAF
iulie 26
08:33 2022

Conturile Revolut ar putea fi poprite, după cum indică două hotărâri în instanță. ANAF confirmă că popririle bancare se înființează având la bază informaţiile stocate la nivelul Agenţiei.

La sfârşitul anului trecut, o companie de executări silite a chemat în instanţă civilă Libra Bank, solicitând instituirea popririi pe conturile a doi clienţi asupra cărora altă bancă avea decizii definitive de executare silită. În ambele cazuri, cererea executorului face referire la conturile Revolut ale debitorilor, însă doar Libra apare în dosar în calitate de terţ poprit, potrivit adevarul.ro.

În România, conturile Revolut în lei sunt ”depozitate” la Libra Internet Bank, ca urmare a unui parteneriat semnat de cele două instituţii, în anul 2020. Acest lucru a permis Revolut Payments UAB, deţinătoarea aplicaţiei financiare, să poată opera conturi în lei cu IBAN românesc. Mişcarea a poziţionat Revolut (care s-a lansat în ţara noastră în 2018) ca unul dintre instrumentele financiare favorite ale românilor, scrie Fanatik. Din 1 iulie 2022, clienții Revolut Payments UAB au devenit clienți Revolut Bank UAB. Cele două acțiuni în instanță sunt anterioare acestui termen.

”Revolut Bank UAB este o instituţie de credit care a notificat Băncii Naţionale a României furnizarea de servicii în mod direct pe teritoriul României, începând cu data de 01.07.2022. La acest moment Revolut Bank UAB poate transmite informaţii în vederea îndeplinirii obligaţiilor declarative, în condiţiile legii. De asemenea, ANAF poate solicita, în condiţiile legii, informaţii despre rulajele şi/sau soldurile conturilor deschise de clienţii instituţiei menţionate”, arată reprezentanţii ANAF.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Femeie din Turda condamnată la închisoare cu suspendare, pentru nereturnarea și folosirea banilor dintr-un portofel găsit într-un supermarket

O femeie care a găsit un portofel plin cu bani într-un supermarket din Turda, după care și l-a însușit și...

Închide