inTurda.ro

Începând de azi clujenii se pot programa online pentru obținerea cărții electronice de identitate. Vezi PROCEDURA

Începând de azi clujenii se pot programa online pentru obținerea cărții electronice de identitate. Vezi PROCEDURA

Începând de azi clujenii se pot programa online pentru obținerea cărții electronice de identitate. Vezi PROCEDURA
august 02
13:50 2022

 Marți, 2 august 2022, în cadrul Direcției Județene de Evidență a Persoanelor (DJEP) Cluj, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Județean, a fost operaționalizată activitatea de emitere a cărților electronice de identitate (CEI) pentru cetățenii din întreg județul Cluj.

            Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Începând de azi clujenii pot accesa online platforma pusă la dispoziție în vederea programării pentru obținerea cărții electronice de identitate. Ne bucurăm ca DJEP Cluj s-a alăturat acestui proiect pilot, aflat, în acest moment, în faza de testare și îmbunătățire a funcționalităților și care va fi replicat, în scurt timp, la nivelul întregii țări”.

Concret, în această etapă, proiectul se adresează doar persoanelor domiciliate pe raza județului Cluj, cu vârsta peste 18 ani, cărora le-au expirat actele de identitate, urmând ca, în următoarea fază, funcționalitatea să fie extinsă pentru toți clujenii care doresc să obțină un astfel de document electronic.

Pentru a se programa, cetățenii au la dispoziție platforma web: https://programare-cei.mai.gov.ro sau pot intra direct pe site-ul DJEP Cluj pentru a obține mai multe informații privind programarea, depunerea documentelor și eliberarea cărții electronice de identitate.

După efectuarea programării, cetățenii se vor deplasa la sediul DJEP Cluj din strada Aviator Bădescu nr. 7-9, unde vor depune personal cererea, dovada achitării contravalorii actului de identitate și celelalte documentele prevăzute de lege. 

Pentru derularea în bune condiții a acestei activități, Consiliul Județean și DJEP Cluj au pus la dispoziția cetățenilor două noi ghișee de preluare a datelor biometrice, respectiv unul de eliberare a cărții electronice de identitate. 

           

Biroul de presă

2 august 2022

 

 

 

 

PROCEDURA  DE  REZERVARE

Se accesează site-ul:  https://programare-cei.mai.gov.ro;

➢Se selectează data la care doriţi să depuneţi cererea;

➢Se bifează intervalul orar la care vă prezentaţi la ghişeu;

➢Se completează rubrica “E-mail” cu o adresă validă de e-mail, de pe care se va realiza confirmarea rezervării;

➢Se completează rubrica “Nume și prenume” cu numele și prenumele persoanei ce se va prezenta la ghiseu;

➢Se alege motivul eliberării actului din căsuţa “Motiv eliberare”;

➢Bifaţi pentru luarea la cunoştinţă de respectarea prevederilor Regulamentului general privind protecţia datelor (GDPR);

➢Se dă click pe butonul “Solicită rezervare” şi veţi primi un mesaj la adresa de e-mail comunicată mai sus;

➢In cadrul mesajului se apasă butonul “Confirmă rezervarea”. Aceasta operatie este valabila intr-un interval de 15 minute, de la ora solicitarii rezervării;

➢Pe ecran va apare confirmarea sub forma unui text și se va trimite un alt mesaj, către aceeași adresă de e-mail. Mesajul va conține rezevarea și va avea în atachament un fișier ce conține un cod QR;

➢La ghişeu va fi prezentat atât mesajul primit prin e-mail cât și codul QR, pe telefon sau în formă printată. Momentan aplicaţia permite realizarea programărilor într-o fereastră de 31 zile, începând cu data în curs .

Related Articles

Citește articolul precedent:
3 noi drumuri județene vor fi finanțate din fonduri europene, printre care și o legătură cu Autostrada A3

𝗖𝗗𝗥 𝗡𝗼𝗿𝗱-𝗩𝗲𝘀𝘁 𝗮 𝗮𝗽𝗿𝗼𝗯𝗮𝘁 𝗶𝗻𝗰𝗹𝘂𝗱𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗮 𝗡𝗢𝗜 𝗗𝗥𝗨𝗠𝗨𝗥𝗜 𝗝𝗨𝗗𝗘𝗧𝗘𝗡𝗘 𝗶𝗻 𝗹𝗶𝘀𝘁𝗮 𝗰𝘂 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗽𝘂𝘀𝗲 𝗹𝗮 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗻𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗣𝗢𝗥 𝟮𝟬𝟮𝟭-𝟮𝟬𝟮𝟳 Consiliul...

Închide