inTurda.ro

Programul de finantare FEMEIA ANTREPRENOR se lanseaza in 18 august! Pana la 40.000 Euro pentru firme conduse de femei.

 Breaking News

Programul de finantare FEMEIA ANTREPRENOR se lanseaza in 18 august! Pana la 40.000 Euro pentru firme conduse de femei.

Programul de finantare FEMEIA ANTREPRENOR se lanseaza in 18 august! Pana la 40.000 Euro pentru firme conduse de femei.
august 12
11:32 2022

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a anunțat oficial perioada de înscrieri la programul „Femeia Antreprenor” 2022, prin care femeile care au firme vor putea obține de la stat, în anumite condiții, fonduri nerambursabile de maximum 200.000 de lei (circa 40.000 de euro) fiecare, să facă investiții.

Joi 18 august, la ora 10:00, se va deschide apelul de finanțare Femeia Antreprenor 2022 AICI, pe platforma de granturi IMM Recover. Sesiunea va rămâne deschisă 30 de zile LUCRĂTOARE (până la ora 20.00, în ultima zi).

Call Center pentru informații legate de particularitățile măsurii de sprijin: 0219059 .

Bugetul maxim al programului pentru anul 2022 este 157.624.000 lei.lei, iar beneficiarele pot obține maxim 200.000 lei/societate. Numărul societăți beneficiare este aproximativ 785 pentru anul 2022.

Prin implementarea multianuală a Programului, în perioada 2022-2027, se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de 5.000 de beneficiare, Bugetul estimat pentru întreaga perioadă fiind 1.000.000.000 lei.

Ajutorul acordat diferă în funcție de numărul de locuri de muncă nou create, astfel:

  • Pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea unui singur loc de muncă prin intermediul Programului, Alocație Financiară Nerambursabilă (AFN) – maximum 100.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului;
  • Pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea a două locuri de muncă prin intermediul Programului: Alocație Financiară Nerambursabilă (AFN) – maximum 200.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului;

Firmele beneficiare trebuie să participe și ele cu minimum 5% la valoarea cheltuielilor eligibile. De asemenea, firmele trebuie să asigure din resurse proprii cheltuielile eligibile, iar apoi statul le va fa face rambursări. Beneficiarii vor putea accesa de la băncile partenere credite-punte pentru implementare și credite pentru asigurarea aportului propriu. Banca Transilvania și alte 6 bănci au fost selectate în programele de sprijin derulate de MAT, ca parteneri de implementare.

Sunt cheltuieli eligibile din grant și cheltuieli financiare aferente creditelor/ garanțiilor obținute pentru creditele contractate de beneficiari în vederea realizării proiectelor acceptate în cadrul Programului, pentru solicitanții care utilizează credit pentru implementarea proiectului.

 

„Programul Femeia Antreprenor va fi al treilea apel deschis în anul 2022 pentru IMM-urile din România. De această dată, vizăm diminuarea decalajelor dintre femeile și bărbaților antreprenori, mai ales că doar 36,84% din asociați/acționari sunt femei. Suplimentar, observăm că în ultimele luni, ponderea asociaților/acționarilor din cadrul persoanelor juridice favorizează decalajul dintre femeile și bărbații antreprenori. Deși nominal, de la începutul anului a crescut numărul de asociați/acționari femei, creșterea este mult mai mică față de creșterea numărului bărbaților care sunt acționari sau asociați ai societăților. Programul contribuie, totodată, la atingerea standardelor OECD privind egalitatea de gen în domeniul antreprenorial fiind o măsură personalizată, care asigură accesul la finanțare a femeilor antreprenor. Egalitatea de șanse se obține, în primul rând, prin micșorarea deficitului sistematic existent.” a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

În 2018, s-au creat 38.100 de noi locuri de muncă, dintre care 29.000 din categoriile defavorizate. Din cele 8.100 de firme create, 6.960 erau în funcţiune la finele anului trecut.


DACĂ EȘTI INTERESAT SĂ APLICI LA PROGRAMUL FEMEIA ANTREPRENOR ȘI SĂ OBȚII O FINANȚARE DE PÂNĂ LA 40.000 EURO PENTRU AFACEREA TA, TRIMITE UN EMAIL LA ADRESA OFFICE@SHIFTACADEMY.RO ȘI BENEFICIEZI DE O EVALUARE GRATUITĂ A ELIGIBILITĂȚI ȘI A ȘANSELOR DE FINANȚARE PENTRU IDEEA TA!

SCRIE-NE PE EMAIL CARE ESTE IDEEA TA DE AFACERE ȘI ÎȚI COMUNICĂM GRATUIT CARE SUNT ȘANSELE TALE DE A OBȚINE FINAȚAREA: OFFICE@SHIFTACADEMY.RO 

Related Articles

Citește articolul precedent:
ATENȚIE. Se lucrează la eliminarea degradărilor apărute în zona bretelelor temporare pe DN15! Traficul se desfășoară pe un singur fir

ATENȚIE În acestă perioadă se lucrează la eliminarea degradărilor apărute în zona bretelelor temporare pe #DN15, în zona localității Hădăreni....

Închide