inTurda.ro

Breaking News: Cardurile sociale, încărcate deja cu tranșa a 2-a, mai repede decât se estimase

 Breaking News

Breaking News: Cardurile sociale, încărcate deja cu tranșa a 2-a, mai repede decât se estimase

Breaking News: Cardurile sociale, încărcate deja cu tranșa a 2-a, mai repede decât se estimase
august 26
20:19 2022

𝐂𝐚𝐫𝐝𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞, 𝐢̂𝐧𝐜𝐚̆𝐫𝐜𝐚𝐭𝐞 𝐜𝐮 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬̦𝐚 𝐈𝐈

Vin cu un anunț important pentru cei 2,4 milioane de români care au primit carduri sociale prin programul #SprijinPentruRomânia. Am efectuat astăzi plățile pentru a doua tranșă, mai repede decât anunțasem inițial, astfel că de săptămâna viitoare beneficiarii vor putea folosi ajutorul pentru alimente și mese calde.

❗Atenție, plata s-a efectuat pentru beneficiarii intrați în posesia cardurilor. Zilele acestea ne coordonăm cu reprezentanții emitenților de carduri și ai Compania Naţională Poşta Română pentru ca și noii beneficiari eligibili să obțină cardurile cât mai repede posibil. În continuare, până la jumătatea lunii septembrie se vor emite și distribui cardurile pentru categoriile de beneficiari care au devenit eligibili după momentul acordării primei tranșe sau care au fost omiși inițial.

Potrivit listelor furnizate de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, vorbim de aproximativ 91.000 de persoane. Pentru aceștia, încărcarea se va face în a doua parte a lunii septembrie.

Valoarea totală a tranșei II se ridică la aproape 𝟔𝟎𝟎 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢, #banieuropeni pentru siguranța alimentară a românilor. După cum știți, oferim 1.000 de lei pentru fiecare beneficiar eligibil, în IV tranșe a câte 250 de lei. Mai departe, purtăm discuții cu reprezentanții European Commission pentru ca programul să fie prelungit până în 2027.

În final, apelez la responsabilitatea beneficiarilor că sprijinul va fi folosit în scopul pentru care este acordat, adică să cumpere mâncare, nu alcool sau tutun, pentru a nu fi obligați să mai blocăm carduri.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Primaria Campia Turzii: I-am identificat pe cei care au făcut „spume” în Parcul din Sâncrai

⚠️ I-am identificat pe cei care au făcut „spume” în Parcul din Sâncrai 👎În această săptămână, patru adolescenți din Câmpia...

Închide