inTurda.ro

Despre servicii de înregistrare domenii și importanța numelui de domeniu pentru succesul unei afaceri online  

Despre servicii de înregistrare domenii și importanța numelui de domeniu pentru succesul unei afaceri online  

Despre servicii de înregistrare domenii și importanța numelui de domeniu pentru succesul unei afaceri online   
septembrie 02
16:14 2022

Despre servicii de înregistrare domenii și importanța numelui de domeniu pentru succesul unei afaceri online

 

Expansiunea formidabilă a mediului online a adus cu sine o mulțime de beneficii, dincolo de cele cu care ne-am obișnuit deja. Internetul este privit astăzi ca un mediu cu un potențial uriaș pentru lansarea de afaceri, iar numărul mare de magazine online lansate anual, vine ca și o confirmare a acestui fapt. Dacă ai luat decizia de a lansa o afacere pe Internet, unul dintre primii pași pe care îi ai de făcut este acela de a alege și înregistra un nume de domeniu pentru viitorul business. Fiecare site existent pe Internet are un nume de domeniu unic, un lucru esențial pentru ca un site să poată exista pe Internet. De multe ori, acest serviciu creează confuzii în rândul noilor administratori web, în special în procesul de selecție.

Înregistrarea unui nume de domeniu este un proces prin care unui site i se ofere o identitate proprie, o adresa web (cea pe care utilizatorul o introduce pentru a ajunge pe site). Acest lucru se poate face cu ușurință în cadrul companiilor de profil care asigură servicii bune de înregistrare domenii. Ce presupune însă un nume de domeniu bine ales și ce impact poate avea asupra bunei evoluții a unei afaceri online?

Ce înseamnă un nume de domeniu bine ales?

Deși există posibilitatea de a alege orice nume de domeniu își dorești pentru viitorul tău business (cu excepția celor înregistrate deja), există câteva recomandări legate de alegerea acestuia. Mai precis, un nume de domeniu este recomandat să fie cat mai ușor de scris și de memorat de către un utilizator. Pentru că acest lucru să fie posibil, este recomandat ca numele de domeniu pe care îl alegi să fie cât mai scurt și mai simplu. Nimic nu este mai frustrant pentru un utilizator decât sa introducă un nume de domeniu lung, pentru a constata ulterior că a greșit o literă, iar motorul de căutare îl redirecționează în complet alt loc.

Numele de domenii mai sofisticate sau care conțin diferite cifre și simboluri poate că va ușura procesul de selecție al unui nume de domeniu, însă această variantă nu este una propice pentru utilizatori. Simplitatea numelui de domeniu este cheia către o alegere inspirată. 

Ce impact are numele de domeniu asupra bunei evoluții a unui business online?

Pentru început este important să se plece de la faptul că însăși existența site-ului este strict legată de aceste servicii. Înregistrarea domeniilor, dar și găzduirea web sunt servicii ce trebuie să existe în prealabil pentru ca un site să poată fi accesat de către utilizatori. Pe de altă parte, este esențial să se ia în calcul faptul că numele de domeniu (sau adresa web, cum îi spunem în limbajul colocvial), este de facto identitatea unui site în imensul mediu online.

Un nume de domeniu bine ales, în combinație cu oferirea de produse și servicii de calitate sunt aspecte care vor contribui semnificativ la consolidarea unui brand. Astfel, nu se greșește absolut deloc atunci când se pune că există o legătură strânsă între un nume de domeniu bine ales și buna evoluție a unei afaceri online.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
 Pregătirea mașinii de teren pentru călătorie: de la piese auto pentru Range Rover, până la detalii ce țin de filtrul de aer

 Pregătirea mașinii de teren pentru călătorie: de la piese auto pentru Range Rover, până la detalii ce țin de filtrul...

Închide