inTurda.ro

Cluj.com: Salina Turda – tărâmul magic din adâncul Transilvaniei

Cluj.com: Salina Turda – tărâmul magic din adâncul Transilvaniei

Cluj.com: Salina Turda – tărâmul magic din adâncul Transilvaniei
septembrie 13
09:14 2022

Descoperă una dintre cele mai spectaculoase atracții turistice din lume

Cunoaștem încă de la primele ore de geografie din școala generală că țara noastră este înzestrată cu numeroase bijuterii turistice. Suntem înconjurați de o mulțime de peisaje pitorești, care mai de care mai fascinante, încât e și păcat să nu le apreciem la adevărata lor valoare.

În acest articol, dorim să scoatem în lumină una dintre cele mai spectaculoase atracții turistice din județul Cluj, obiectiv ce atrage anual sute de mii de vizitatori din toate colțurile țării și nu numai – Salina Turda. Dacă încă nu ai avut ocazia să descoperi tărâmul magic din adâncul Transilvaniei, sperăm ca acest articol să te motiveze să dai, în viitorul apropiat, o fugă până la Turda.

De ce să vizitezi Salina Turda?

Atunci când vizitezi Salina Turda, nu te aștepta să întâlnești doar o salină obișnuită cu pereți de sare. Vei pătrunde într-un loc inedit, în care istoria se îmbină cu modernul parcă mai bine ca niciodată.

În acest adevărat muzeu al mineritului în sare din Transilvania, vei fi fermecat de depozitele salifere ce datează de peste 13 milioane de ani și care formează astăzi un impresionant labirint subteran de sare.

În anul 2008 au fost desfășurate lucrări de reamenajare a salinei, care au rezultat în dezvoltarea cu succes a unei baze moderne de recreere și tratament. Astfel, astăzi, în cadrul Salinei Turda vei regăsi: un lac subteran unde te poți plimba cu barca, tratamente balneare, activități precum bowling, tenis de masă, un teren de sport și chiar și un amfiteatru cu 180 de locuri.

Ce alte atracții poți vizita în apropiere de Salina Turda?

Dacă timpul îți permite, merită să faci o plimbare și până la Cheile Turzii, care se află la aproximativ 24 de minute distanță de mers cu mașina de Salina Turda. Aici vei avea posibilitatea să te bucuri de un peisaj impresionant format dintr-o largă varietate de forme de relief carstic.

Rezervația naturală Cheile Turzii găzduiește numeroase specii de pești, precum zvârluga și cleanul, amfibieni și reptile, printre care și buhaiul de baltă și tritonul de creastă. Totodată, aici locuiesc și peste 60 de specii de păsări, pe care le poți admira.

Pe lângă Cheile Turzii, în apropiere de Salina Turda mai poți vizita și Cheile Turenilor, care se află la nordul municipiului Turda. Aici, te vei putea bucura de un peisaj sălbatic, neatins prea mult de mâna omului. Plimbările printre pădurile de carpeni, aluni, măcieși și nu numai cu siguranță vor fi liniștitoare, ceea ce fac din rezervația naturală Cheile Turenilor locul perfect pentru escapade de weekend și fotografii impresionante.

Frumusețea deosebită ale acestor daruri ale naturii merită să fie descoperită și admirată cu fiecare ocazie, așadar nu uita să le treci pe lista următoarelor obiective turistice pe care le vei vizita.

Sursa: cluj.com

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
CAA: Vă rugăm să vă faceți rezerve de apă din timp! Întrerupere furnizare apă potabilă în municipiul Câmpia Turzii

Anunț - Întrerupere furnizare apă potabilă în municipiul Câmpia Turzii Compania de Apă ARIEŞ anunță întreruperea furnizării apei potabile în...

Închide