inTurda.ro

119 sancțiuni după o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, inclusiv pe Autostrada A3

119 sancțiuni după o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, inclusiv pe Autostrada A3

119 sancțiuni după o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, inclusiv pe Autostrada A3
septembrie 22
08:08 2022
Polițiștii Serviciului Rutier Mureș, împreună cu Biroul Autostrăzi și Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier Mureș, au desfășurat, în județul Mureș ( inclusiv pe autostrada A3), o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, în rândul participanților la trafic.
Acțiunea a vizat transportul de mărfuri periculoase împreună cu cel public de marfă și persoane.
Au fost verificate peste 220 de autovehicule și aplicate 119 sancțiuni.
La OUG 195/2002 au fost aplicate 112 sancțiuni, dintre care 3 pentru deficiență lumini, 33 pentru neutilizarea centurii de siguranță, 2 pentru lipsă de dotări, 2 pentru lipsă limitator de viteză și 50 pentru alte abateri.
La Legea privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto au fost aplicate 3 sancțiuni și 3 la Ordonanța 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.
De asemenea, a fost aplicată 1 sancțiune pentru conducere agresivă, 1 pentru consum de alcool, 1 pentru intervenție abuzivă la aparatul tahograf, 1 pentru lipsă hârtie tahograf, 1 pentru lipsă semnătura bon tahograf.
Au fost retrase 3 certificate de înmatriculare și efectuate 266 de testări cu aparatul etilotest.
8 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcări contravenționale ale transportului rutier de marfă și persoane
➡️Exemplu:
La data de 20 septembrie a.c., polițiștii de la Biroul Autostrăzi au aplicat o amendă de 4.000 de lei, față de un bărbat care a intervenit abuziv asupra aparatului tahograf. Totodată, față de autoutilitara condusă de acesta, a fost dispusă imobilizarea conform OG 37/2007.
Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Spitalul Municipal TURDA clarifică situația privind acuzația că a „pierdut” 80.000 lei datorită incompetenței

Ca urmare a aparitiei in spatiul public a unor informatii privind faptul ca, Spitalul Municipal Turda este acuzat ca a...

Închide