inTurda.ro

Spitalul Municipal TURDA clarifică situația privind acuzația că a „pierdut” 80.000 lei datorită incompetenței

Spitalul Municipal TURDA clarifică situația privind acuzația că a „pierdut” 80.000 lei datorită incompetenței

Spitalul Municipal TURDA clarifică situația privind acuzația că a „pierdut” 80.000 lei datorită incompetenței
septembrie 22
07:51 2022
Ca urmare a aparitiei in spatiul public a unor informatii privind faptul ca, Spitalul Municipal Turda este acuzat ca a pierdut suma de 80.000 lei din cauza incompetentei, conducerea unitatii doreste sa aduca clarificari cu privire la aceasta situatie:
Mare parte din resursele financiare ale spitalului sunt asigurate prin decontarea serviciilor medicale de catre Casa Nationala de Asiguari de Sanatate. Decontarea serviciilor medicale are la baza raportarea acestora in Sistemul Informatic Unic Integrat la nivel national si validarea acestora utilizandu-se mai multe filtre de verificare, atat in ce priveste datele pasaportale ale pacientului cat si serviciile medicale oferite de unitatea medicala, in concordanta cu nevoia pacientului.
In cazul validarii unui serviciu medical sunt implicate mai multe persoane, asigurand indeplinirea criteriilor de validare, fiecare pe segmentul de care acesta raspunde. Invalidarea unor servicii medicale la raportarea lunara, ofera spitalului posibilitatea de revalidare a acestora, trimestrial si anual.
Avand in vedere oferta mare de servicii medicale pe care unitatea noastra le asigura, exista un procent din serviciile oferite care sunt invalidate initial, sens in care, conducerea unitatii se preocupa permanent pentru mentinerea erorilor la un nivel redus, implicand toti responsabilii cu validarea si raportarea acestor date.
In ceea ce priveste angajarile in cadrul Spitalului Municipal Turda, concursurile sunt organizate in mod transparent, respectand legislatia in vigoare, in consecinta, posturile sunt ocupate in baza concursurilor organizate, tinandu-se cont de competenta impusa de cerintele postului care urmeaza sa fie ocupat.
Cu privire la implicarea asistentului sef al unitatii in contextul mentionat anterior, precizam ca acesta are atributii de coordonare a activitatii de ingrijire a pacientilor, nefiind raspunzator de validarea si raportarea serviciilor medicale.
Ca urmare a acestui fapt, nu putem vorbi despre „o gaura data in bugetul spitalului” in valoare de 80.000 lei, deoarece in luna octombrie parte din cazurile invalidate in cursul unui trimestru se vor valida ulterior.
Spitalul Municipal Turda
Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
ISU Cluj, despre Plt. Adj. Șef (r) Lucian Iluțan, trecut în rezervă de la Detașamentul Turda

Pentru pompieri, trecerea în rezervă se referă la sfârșitul carierei militare. În viața fiecăruia începe astfel o nouă etapă. La...

Închide