inTurda.ro

A început vaccinarea antigripală în farmacii. Vezi farmaciile din Turda și Câmpia Turzii în care te poți programa!

 Breaking News

A început vaccinarea antigripală în farmacii. Vezi farmaciile din Turda și Câmpia Turzii în care te poți programa!

A început vaccinarea antigripală în farmacii. Vezi farmaciile din Turda și Câmpia Turzii în care te poți programa!
ianuarie 19
12:04 2023

Colegiul Farmaciştilor din România a anunţat că vaccinarea antigripală a început şi în farmaciile comunitare autorizate în acest sens de către Ministerul Sănătăţii în cadrul unui program pilot.

„Necesitatea implementării acestui program pilot este justificată, în condiţiile în care ratele de acoperire vaccinală în România sunt în scădere, iar sezonul gripal 2022-2023 este mai sever comparativ cu ultimele două sezoane, motiv pentru care a şi fost instituită starea de alertă epidemiologică din cauza gripei”, menționează reprezentanții Colegiului Farmaciştilor din România.

Lista farmaciilor, în continuă completare, unde se desfăşoară vaccinarea împotriva gripei sezoniere este publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii la rubrica Pacienti/Farmacii şi drogherii/tabel farmacii vaccinare şi pe site-ul Colegiului Farmaciştilor din România www.colegfarm.ro, precum şi pe site-ul www.serviciifarmaceutice.ro.

Vaccinarea antigripală se poate realiza, în prezent, inclusiv în farmacii autorizate din Turda sau Câmpia Turzii. Mai exact, este vorba despre FARMACIILE DR. MAX:

TURDA – Calea Victoriei, nr. 100, parter, bl. 120

CÂMPIA TURZII – Piata Mihai Viteazu, nr. 2

Vaccinarea antigripală în farmacii se realizează de către farmaciştii care au absolvit cursuri de pregătire postuniversitară, organizate de universităţile de medicină şi farmacie din România în perioada noiembrie – decembrie 2022.

Persoanele care doresc să se vaccineze împotriva gripei sezoniere în farmaciile comunitare trebuie să consulte lista farmaciilor autorizate; să se programeze telefonic; să solicite recomandarea medicală de vaccinare antigripală fie medicului de familie, fie unui alt medic specialist, dacă în anii anteriori au fost cel puţin o dată vaccinaţi împotriva gripei sezoniere; să se prezinte la data programării cu recomandarea medicală în farmacia autorizată şi să achiziţioneze vaccinul antigripal în vederea administrării acestuia.

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
INCENDIU într-o localitate clujeană. Acoperișul unei case a luat foc.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins o porțiune de aproximativ 10mp din...

Închide