inTurda.ro

Cristian Matei: Continuăm investițiile pentru modernizarea infrastructurii educaționale din TURDA

Cristian Matei: Continuăm investițiile pentru modernizarea infrastructurii educaționale din TURDA

Cristian Matei: Continuăm investițiile pentru modernizarea infrastructurii educaționale din TURDA
martie 29
13:41 2023
🧑🎓 Continuăm investițiile pentru modernizarea infrastructurii educaționale.  👉 Cererea de finanțare pentru proiectul „Dotarea unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul Turda” este în curs de evaluare.
Îmi doresc ca toți elevii și profesorii turdeni să beneficieze de cele mai bune condiții în desfășurarea actului educațional. De aceea, împreună cu echipa mea, am depus un proiect important care vizează dotarea grădinițelor, școlilor și liceelor din Turda cu mobilier nou, echipamente TIC moderne și materiale didactice, educaționale și sportive.
ℹ Cererea de finanțare este în curs de evaluare în cadrul apelului de proiecte „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație și are o valoare 13.341.050,57 lei fără TVA.
Proiectul vizează toate unitățile de învățământ din municipiu, cu excepția Colegiului „Emil Negruțiu” Turda (care va beneficia de același tip de finanțare într-un apel de proiecte special dedicat liceelor cu profil agricol) și sunt urmărite trei tipuri de investiții: digitalizarea mediilor de învățare, infrastructură școlară și dotarea cu echipamente a atelierelor de practică din rețeaua învățământului profesional și tehnic.
Dacă cererea va fi aprobată, vom îmbunătăți semnificativ infrastructura educațională din Turda, iar oferta educațională va fi diversificată prin:
☑Transformarea digitală a 2 unități de învățământ profesional și tehnic din Municipiul Turda și facilitarea învățării online până la finalul lunii septembrie 2023.
☑Echiparea atelierelor de practică din 2 unități de învățământ tehnic și profesional din Municipiul Turda până la finalul lunii septembrie 2023
☑Asigurarea până la finalul lunii decembrie 2024 a infrastructurii și a resurselor tehnologice necesare pentru 15 unități de învățământ preuniversitar din Municipiul Turda, permițând accesul elevilor la tehnologie prin laboratoare informatice și echipamente dedicate.
☑Asigurarea până la finalul lunii iunie 2024 a dotărilor necesare pentru îndeplinirea standardelor de calitate în sălile de clasă și în laboratoarele/atelierele școlare la nivelul a 15 unități de învățământ preuniversitar din Municipiul Turda.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Instalația Share, Tag or Dye Show Again, vernisaj pe 31 martie la Cluj

Instalația Share, Tag or Dye Show Again, vernisaj pe 31 martie la Cluj   Share, Tag or Dye Again, cea...

Închide