inTurda.ro

Cod galben de inundații valabil în Cluj și în alte 14 județe

Cod galben de inundații valabil în Cluj și în alte 14 județe

Cod galben de inundații valabil în Cluj și în alte 14 județe
mai 25
13:38 2023

INHGA a emis avertizare Cod galben de inundații valabilă în Cluj și în alte 14 județe.

Având în vedere situația hidrometeorologică şi prognoza pentru următoarele 24 de ore, specialiștii INHGA anunță intrarea în vigoare a Codului Galben, începând de joi, de la ora 13.00, până la miezul nopții.

Astfel, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot depăși cotele de atenție pe anumite râuri din bazinele hidrografice: Someşul Mic, Timiş, Nera, Cerna, Jiu, Prahova, Siret, Prut şi râurile din Dobrogea, în județele: Bihor, Cluj, Caraș Severin, Timiș, Gorj, Mehedinți, Galați, Prahova, Ialomița, Brașov, Covasna, Buzău, Vaslui, Tulcea și Constanța.

Atenţionarea vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie și viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale. Acestea se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare între orele 16.00 – 22.00, pe unele râuri din judeţele Caraş Severin, Tulcea şi Constanţa.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Proiect consultare publica: aprobarea PUZ/RLU – hală ITP și birouri – str. 22 Decembrie 1989

În conformitate cu dispoziţiile art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată şi ale Regulamentului...

Închide