inTurda.ro

Avanpremiera și premiera comediei D’ale Carnavalului, la Turda

Avanpremiera și premiera comediei D’ale Carnavalului, la Turda

Avanpremiera și premiera comediei D’ale Carnavalului, la Turda
noiembrie 10
06:39 2023

D’ALE CARNAVALULUI LA TURDA

Vineri 10 noiembrie și sâmbătă 11 noiembrie Teatrul turdean are programat avanpremiera și premiera comediei D’ale Carnavalului, regizată de Marian Negrescu, weekend în care spectatorii vor putea să întălnească, într-o atmosferă de carnaval, faimoasele personaje Nae, Didina, Pampon, Iordache, Crăcănel, Ipistatul și Mița la Fabrica de Teatru.

Cunoscuta comedie scrisă de Ion Luca Caragiale care a fost jucată pentru prima data la Turda în stagiunea1951/1952. Textul lui Caragiale revine pe scena TNAMT cu o distribuție de excepție din care fac parte actorii Cătălin Grigoraș, Valentin Oncu, Alexandra Dușa/Grațiela Bădescu, Doina Șoproni, Maria Salcă, Ioan Alexandru Savu, Cornel Miron, Călin Mihail Roajdă, George Sfetcu/Vali Popescu, Miky Paicu la care se alătură Alexa Rusu-acordeon, Bisioc Marcel – vioară, Max Stan și Alin Pop – figurație.

„Nu cred că, așa cum spun o seamă de exegeți ai operei lui Caragiale, lumea mahalalei bucureștene încearcă, fără succes, să imite ”lumea bună”, o lume la care nu au acces. Cred, mai degrabă, că aici, în lumea mahalalei descoperim personaje care tânjesc după certitudine. Dincolo de situațiile comice (extraordinare), descoperim oameni simpli care-și doresc să iasă din mahala, își doresc să-și împlinească visele ascunse și fac tot ce le stă în putință să reușească. Așa cum eroii lui Cehov visează să ajungă ”… la Moscova…” așa își doresc personajele lui Caragiale să-și ia destinul în palme și să încerce să-l schimbe. Este o piesă despre SPERANȚĂ. Așa cred eu…

Mulțumesc actorilor pentru gingășia lor de a-și deschide sufletele… Este nevoie de asta. În felul acesta, performanțele lor actoricești au explodat împlinind un spectacol despre viață și … SPERANȚĂ… Mulțumesc, dragilor!” a spus regizorul spectacolului Marian Negrescu.

Vă așteptăm cu bucurie la acest spectacol vineri și sâmbătă de la ora 19.00, pe scena Fabricii de Teatru!
Biletele pentru spectacole pot fi achiziţionate online pe tnamt.ro sau de la Agenţia de Bilete a teatrului situată în Piața Republicii nr.15.

Teatrul Național Aureliu Manea Turda

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Dorin Lojigan: Încă 18.5 milioane de lei pentru dezvoltare urbanistică la Câmpia Turzii

💯 Încă 18.5 milioane de lei pentru dezvoltare urbanistică la Câmpia Turzii ✅️Am semnat contractul de finanțare prin intermediul Programului...

Închide