inTurda.ro

Rezultatele Proiectului Digitalizarea Arhivei TNAMT, co-finanțat de AFCN

Rezultatele Proiectului Digitalizarea Arhivei TNAMT, co-finanțat de AFCN

Rezultatele Proiectului Digitalizarea Arhivei TNAMT, co-finanțat de AFCN
noiembrie 13
10:58 2023

Rezultatele Proiectului Digitalizarea Arhivei TNAMT, co-finanțat de AFCN

 

Proiectul Digitalizarea Arhivei TNAMT și-a propus să valorifice resursele istoriei teatrale ale instituției prin diverse activități și prin completarea platformei digitale tnamtdigital.ro. În acest scop, fondul arhivei a fost completat și revitalizat cu contribuțiile menționate mai jos.

Site-ul cuprinde un conținut editorial digital nou, iar întreaga identitate vizuală a proiectului a fost reconstruită.

Proiectul a cuprins aniversarea de 75 de ani de istorie la teatrul din Turda, centralizând totul într-o broșură care cuprinde informații despre spectacolele puse în scenă de-a lungul anilor. Prin urmare, vor fi încărcate pe site de spectacole puse în scenă între 1968-1989, momentan trecând prin procesul de clasare informații despre aproximativ 70 de spectacole.

În proiect au fost realizate 7 interviuri cu personalități din lumea teatrului din Turda care au lăsat urme în memoria acestuia, printre care actori, garderobieri, regizori, colaboratori etc. Printre aceștia se numără: Clara Labancz, Maria Voronca, Mircea Ioan Casimcea, Ana Cosac, Ginuc Crișan, Virgil Deceanu, Maria Gherman.

De componenta artistică s-au ocupat cei 9 artiști din zona interdisciplinară de arte multimedia și performative. TNAMT și-a pus la dispoziție arhiva de peste șapte decenii de creație teatrală artiștilor selectați în urma unul call de creație. Aceștia au revitalizat o parte din arhivă prin realizarea unor creații originale de artă digitală, videopoeme care vor putea fi accesate în secțiunea nouă dedicată proiectului de pe tnamtdigital.ro.

De asemenea, toată luna octombrie a rulat instalația multimedia „Remapping Memory. Memoria Sensibilă”, realizată de Ioana Toloargă. Aceasta a fost însoțită de o videoproiecție pe clădirea fostei Fabrici de Bere unde funcționează actualmente Fabrica de Teatru, iar în weekendul 14-15 octombrie clădirea TNAMT din Piața Republicii, a fost luminată în albastru pentru a marca aniversarea teatrului.

Pe tot parcursul proiectului au fost digitalizate peste 4000 de documente, iar fondul arhivei a fost completat cu materiale din arhive personale. Toate noutățile au fost transmise pe paginile de Facebook și Instagram cu numele Arhiva artistică TNAMT Digital, unde le veți putea vizualiza în continuare.


Digitalizarea Arhivei TNAMT este un proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

 

 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Primul fond de burse pentru viitori antreprenori din Romania se dezvolta. Orice companie sau persoana poate investi in educatia tinerilor

NN România și EA - The Entrepreneurship Academy dezvoltă primul fond de burse pentru viitori antreprenori, prin care orice companie...

Închide