inTurda.ro

Acțiuni în masă a Poliției Române pentru a preveni faptele antisociale! Peste 10.200 fapte contravenționale și aproape 800 de permise de conducere reținute!

Acțiuni în masă a Poliției Române pentru a preveni faptele antisociale! Peste 10.200 fapte contravenționale și aproape 800 de permise de conducere reținute!

Acțiuni în masă a Poliției Române pentru a preveni faptele antisociale! Peste 10.200 fapte contravenționale și aproape 800 de permise de conducere reținute!
februarie 08
12:04 2024

Acțiuni în masă a Poliției Române pentru a preveni faptele antisociale! Peste 10.200 fapte contravenționale și aproape 800 de permise de conducere reținute! În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.400 de solicitări ale cetățenilor, au fost constatate peste 10.200 de fapte contravenționale și 797 de permise de conducere au fost reținute.

La data de 7 februarie a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 511 acțiuni și au intervenit la 2.490 de evenimente, dintre care 2.064 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

De asemenea, au fost depistate 17 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 80 de măsuri preventive.

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 10.265 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.696.173 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 112 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 797 de permise de conducere, dintre care 150 pentru viteză, 44 pentru alcool și 13 pentru droguri.

De asemenea, au fost retrase 382 de certificate de înmatriculare.


Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

Astfel, la nivel național, peste 4.096 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost organizate 436 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 7.766 de autovehicule și legitimate 11.769 de persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 3.412 testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 143 cu aparatul din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 32 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 321 de permise de conducere, dintre care 26 pentru alcool și 73 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 202 certificate de înmatriculare.

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
FOTO: Schimbarea comenzii Batalionului 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa”

𝐒𝐜𝐡𝐢𝐦𝐛𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐦𝐞𝐧𝐳𝐢𝐢 𝐁𝐚𝐭𝐚𝐥𝐢𝐨𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟑 𝐀𝐩𝐚̆𝐫𝐚𝐫𝐞 𝐀𝐧𝐭𝐢𝐚𝐞𝐫𝐢𝐚𝐧𝐚̆ „𝐏𝐨𝐭𝐚𝐢𝐬𝐬𝐚” Miercuri, 7 februarie, în prezența comandantului Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, colonelul...

Închide