inTurda.ro

Școala Gimnazială „Teodor Murășanu” va fi dotată cu Kit-uri Arduino!

Școala Gimnazială „Teodor Murășanu” va fi dotată cu Kit-uri Arduino!

Școala Gimnazială „Teodor Murășanu” va fi dotată cu Kit-uri Arduino!
aprilie 10
08:52 2024

Școala Gimnazială „Teodor Murășanu” va fi dotată cu Kit-uri Arduino!

 

Asociația The Da Vinci System va dezvolta o comunitate de mentori care vor transforma matematica, fizica și algoritmica într-o pasiune pentru tinerii turdeni prin jocuri de lumini pe instalații Arduino! Cum? Prin implementarea proiectului „Light Lab”, cu sprijin prin Fondul Științescu coordonat în județul Cluj de Fundația Comunitară Cluj, în colaborare cu Școala Gimnazială „Teodor Murășanu”.

Prin proiectul „LightLab” asociația va face domeniul STEM mai atractiv și mai interesant pentru copiii din Școala Gimnazială „Teodor Murășanu” folosind instalații de lumini programabile.

Școala Gimnazială „Teodor Murășanu”, cea mai veche instituție de învățământ în limba română din oraș, unde zeci de generații i-au trecut pragul de la înființare și până azi, recunoscută pentru rezultatele excelente obținute de elevi la examenele de sfârșit de ciclu, numeroase premii la olimpiade școlare, grupe de excelență, va fi dotată cu kit-uri performante de Arduino.

Prin implementarea proiectului, atât cadrele didactice, cât și elevii vor beneficia de sprijin, materiale și materiale didactice pentru realizarea jocurilor de lumini, atelierele „LightLab” și o expoziție finală unde își vor expune lucrările.

Ca primă etapă, vom face științele precum fizica, matematica și algoritmica mai atractive pentru 200 de elevi prin derularea a 8 ateliere de educație non-formală și kit-uri IoT de Arduino, cu scopul de a forma abilități de bază în rândul acestor elevi.

Ulterior, vom oferi pentru 20 de cadre didactice, mentori ai elevilor, resurse pentru a face domeniul STEM mai atractiv și interesant pentru copii. Aceste resurse constau în 6 pachete Arduino dotate cu senzori, leduri și un plan de lecție pentru a putea replica activitățile derulate în proiect, la clasă. Astfel, 20 de cadre didactice vor fi formate în utilizarea Arduino în procesul educațional.

Iar, spre finalul proiectului, vom organiza o expoziție unde vor fi prezentate instalațiile de lumini realizate de elevi, deschisă pentru întreaga comunitate, pentru a promova procesul educațional pe care l-au parcurs tinerii de la începutul și până la finalul proiectului.

Prin îmbinarea disciplinelor STEM cu tehnologia Arduino și metodele de educație non-formală, putem aduce o nouă perspectivă asupra învățării. Elevii vor avea oportunitatea nu doar să învețe, ci să experimenteze și să aplice cunoștințele în proiecte practice, crescându-și astfel interesul pentru domeniul STEM și considerându-l ca o opțiune de carieră viabilă. În plus, țintim să sprijinim o comunitate locală de mentori care să susțină pasiunea pentru știință și tehnologie pe termen lung.

În aventura noastră de a crea o comunitate de mentori și o generație de tineri îndrăgostiți de știință, vom pune accent pe dezvoltarea abilităților precum: Curiozitate și imaginație, implicarea activă a elevilor, colaborarea și spiritul de echipă și dezvoltarea abilităților tehnologice.

Dacă doriți să aflați mai  multe informații despre acest proiect, sau chiar să investiți în această inițiativă pentru comunitate, vă rugăm să ne contactați la adresa de email thedavincisystem@gmail.com sau www.thedavincisystem.ro.

The Da Vinci System, o organizație membră AMoS – Alianța pentru Mobilitate Socială, e dedicată să atragă resurse și sprijin care îi ajută pe profesori să transforme educația în aventură.

Proiect finanțat prin Fondul Științescu coordonat în județul Cluj de Fundația Comunitară Cluj.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Weekend plin de surprize la inaugurarea Turda Arena: Street food, Kids Zone, Roată panoramică, Balon cu aer

🔝𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐢𝐧𝐚𝐮𝐠𝐮𝐫ă𝐫𝐢𝐢 𝐒ă𝐥𝐢𝐢 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐯𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐓𝐮𝐫𝐝𝐚 𝐀𝐫𝐞𝐧𝐚 𝐞 𝐚𝐜𝐮𝐦 𝐝𝐢𝐬𝐩𝐨𝐧𝐢𝐛𝐢𝐥!🔝 🔊 Suntem nerăbdători să vă anunțăm că toate detaliile despre program sunt...

Închide